Het simpelweg toevoegen van Google AdSense aan een website levert op zich geen inkomsten op.

Er zou een enorme toestroom van gasten moeten zijn die op de advertenties op de website klikken. Om deze reden moeten internetmarketeers zich extra inspannen om meer verkeer naar de site te genereren.

Hoe wordt dit gedaan? Dit is waar SEO voor AdSense van pas komt.

Wat is SEO?

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is de techniek die ervoor moet zorgen dat een bepaalde website gemakkelijk toegankelijk is voor Google en andere zoekmachines en om de kans te vergroten dat de website door deze zoekmachines wordt ontdekt.

Internetgebruikers hebben de neiging om meerdere pagina’s in de SERP (search engine results Pages) te weigeren.

De positie van een website in een zoekmachine is dus van vitaal belang om meer bezoekers naar de website te leiden.

Wanneer een website op natuurlijke wijze hoger scoort in anorganische zoekresultaten, heeft deze ook een grotere kans om gevonden en bezocht te worden door een internetgebruiker.

Hieronder vindt u een opsomming van strategische stappen voor het gebruik van zoekmachineoptimalisatie om meer inkomsten te genereren via AdSense.

1. Gereedschap

Hulp krijgen bij het optimaliseren van een met AdSense gevulde website is zeker een goed idee. Een van de helpende handen die men kan hebben, is een software of tool die speciaal is gemaakt voor optimalisatie.

Een goede tool voor trefwoordonderzoek is een waardevolle investering die een uitgever kan doen. Deze tool geeft niet alleen het aantal zoekopdrachten aan; het geeft ook hoeveel rivaliserende pagina’s.

Het rapporteert een berekende concurrentiekracht om de uitgevers in staat te stellen te bepalen welke zoekwoorden het waard zijn om te worden getarget.

2. Onderzoek

Na het installeren van een aantal waardevolle SEO voor AdSense-tools, zou het voor uitgevers minder uitdagend worden om naar de beste zoekwoorden te zoeken.

Desalniettemin, of er nu wel of geen software is geïnstalleerd, moeten de uitgevers zich inspannen om trefwoordenonderzoek te doen om te kunnen kiezen op welke trefwoorden ze zich op een bepaalde pagina willen richten.

Wanneer ze het doelzoekwoord al hebben geïdentificeerd, moeten ze er nu voor zorgen dat ze te vinden zijn in de pagina-URL, in de titel, in de eerste alinea, misschien een paar keer in de hoofdtekst en in de afsluitende alinea. Houd rekening met de keyword density.

3. Focus

Target slechts één zoekwoord voor elke pagina. Spring niet van het ene onderwerp naar het andere.

Anders komen de AdSense-advertenties mogelijk niet overeen met de inhoud van de webpagina en zijn de pagina’s mogelijk correct geïndexeerd.

4. Eenvoud

Houd de broncode van de pagina zo eenvoudig mogelijk. Door dit te doen, krijgen AdSense-advertenties en de zoekmachines een duidelijk beeld van waar de webpagina over gaat en kunnen ze gemakkelijk zoekwoorden gebruiken.

Vermijd het gebruik van veel te veel inkomende links, tenzij dit de gerichte zoekwoorden zijn.

5. Inhoud

Hoe efficiënt een zoekwoord ook wordt onderzocht en getarget, als het publiek niet wordt gedwongen om op de pagina te blijven en de inhoud te lezen, zijn de marketinginspanningen van AdSense nutteloos.

Hoe zouden de lezers worden gemotiveerd om op een advertentie te klikken als ze de pagina niet hebben gelezen en geen interesse in het onderwerp hebben gekregen?

De inhoud van alle pagina’s moet uniek, aantrekkelijk en informatief zijn. Het is ook een goed idee om met anderen te communiceren in discussieborden om te ontdekken waar mensen enthousiast over zijn of zich zorgen over maken.

6. Bijwerken

Zichzelf op de hoogte houden betekent constant de positie in de zoekmachine controleren op de gerichte zoekwoorden.

Dit kan de marketeer een beeld geven van hoe de AdSense-advertenties het doen.

Als de webpagina niet op de eerste pagina’s verschijnt, probeer dan de titel en de 1e en laatste alinea te herzien. Soms kan het veranderen van een paar woorden al een verschil maken.

Bron: John Paul Richards