Het is geweldig om je passie vleugels te geven! Het kopen van een gevestigde website kan u helpen winst te maken als u de slimme of betere beslissing hebt genomen. Voordat u een website online koopt, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Hier zijn enkele tips die elke koper moet weten voordat ze het idee uitvoeren om online een website te kopen.

1. Verzeker u van technische kennis en vaardigheden

Om een ​​website succesvol te runnen, is het essentieel om enige kennis te hebben met betrekking tot de website en hoe de website te onderhouden. Hoewel sommige sites vrij eenvoudig te onderhouden zijn, moet elke e-commercewebsite voortdurend worden bijgewerkt met producten, aanbiedingen en inhoud. Daarom heb je, naast wat zakelijke vaardigheden, misschien ook de vaardigheid van een webontwikkelaar nodig, zoals het werken met PHP, JavaScript of MySQL, omdat je misschien niet iemand betrouwbaar wilt inhuren voor kleine taken.

2. Zoek naar bestaand verkeer op de website

Vraag altijd naar het Google Analytics-rapport dat beschikbaar is op de website voordat u de website koopt. Vertrouw niet op de schermafbeeldingen of andere gegevens, want deze kunnen ook vervalst zijn. Vraag naar de gebruikersgegevens met Google-account om de analyses nauwkeurig te bekijken.

3. Ken het type website – Gevestigd of niet!

Het bedrijf dat tijdelijk uitstekende inkomsten behaalt, kan binnen een paar maanden opdrogen als de website niet goed ingeburgerd is met een solide analyserapport. Zorg ervoor dat u de statistieken van de afgelopen zes maanden doorloopt om maandelijks verkeer, inkomsten, backlinks en de leeftijd van de domeinnaam te achterhalen.

4. Zoek naar de slechte links

Controleer altijd de website als er slechte links zijn, zoals pinguïn of panda. Dergelijke fouten zijn moeilijk om het probleem op te lossen, vooral als u het bedrijf zonder enige hulp runt. Zorg er daarom voor dat alles op zijn plaats is voordat u het eigendom overneemt.

5. Zorg ervoor dat u het werkelijke bedrag betaalt

De ultieme manier om erachter te komen of de website het goed doet, is door de inkomsten uit het verleden te bekijken. Hoewel de website het potentieel heeft om het goed te doen, zult u extra moeite en geld moeten steken in naamsbekendheid.

6. Wees alert op elke scherpe val of piek

Als u een scherpe daling of piek in het verkeer hebt opgemerkt, kan dit een gevolg zijn van iets dat niet goed ging met marketing.

7. Worden de doelgroepen conversies?

Conversie hangt uitsluitend af van de marketingstrategie van de website. Zorg er echter voor dat u uw advertenties en de impact ervan op de verkoop in de gaten houdt.

8. Dingen om op te letten bij het sluiten van de deal

Het wordt ten zeerste aanbevolen om niet de volledige betaling te doen tijdens het sluiten van de deal totdat u alle ID’s, wachtwoorden voor het configuratiescherm, FTP en hosting hebt ontvangen.

Bron: Ritu Mishra