Steeds meer bedrijven verschuiven elke dag naar de digitale wereld. Zowel de verkoper als de consument zijn nu online. Met de toenemende vraag naar e-commerce webontwikkeling, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u begint!

1. Responsiviteit

Mensen willen gemak, ze zullen geen tijd verspillen aan het uitzoeken van een complexe situatie wanneer er letterlijk lakhs van gemakkelijke oplossingen beschikbaar zijn op internet. Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het ontwikkelen van uw e-commercesite is om deze responsief te maken. Mensen zitten altijd op hun telefoon, het is belangrijk om uw website zo te maken dat het voor hen handig is om op een mobiel scherm te werken.

2. Netheid en gemakkelijk

Uw website moet in het oog springend en esthetisch zijn om uw doelgroep te bereiken, maar maak het niet te complex omwille van de schoonheid. Als het te complex is, kan de gebruiker geïrriteerd raken en uw site verlaten voordat hij uw product heeft gezien. Uw site moet mooi zijn, maar gemakkelijk te navigeren en te bedienen.

Om het gemakkelijk te maken, moet uw bezoeker een duidelijk en beknopt idee van uw bedrijf en product kunnen krijgen zodra ze uw pagina bezoeken. Uw producten moeten gemakkelijk te vinden zijn. Vermijd jargons en complexe woorden.

3. Oproep tot actie

Uw call-to-action-knoppen moeten gemakkelijk te gebruiken en te vinden zijn, zodat uw bezoeker niet het gevoel heeft dat ze hun tijd hebben verspild aan het zoeken naar producten die ze niet eens kunnen kopen. Vermijd onnodige advertenties en valse call-to-action-knoppen. Help uw bezoekers verder door een livechatoptie of een gedefinieerde plaats om hun vraag in te dienen.

4. Visuele afbeeldingen

Zoals men zegt: “Een foto zegt meer dan duizend woorden.” Dit is iets dat je religieus moet volgen. Gebruik HD en duidelijke foto’s van je producten, een bezoeker moet weten waar hij zijn geld aan uitgeeft. Gebruik verschillende technieken zoals 360 graden zicht om het aantrekkelijker en overzichtelijker te maken. Gebruik indien mogelijk productvideo’s om uw verkoopkans te vergroten.

5. Productinformatie:

Dit is het belangrijkste punt dat nieuwkomers over het algemeen negeren. Niemand gaat zijn geld uitgeven aan iets waar hij geen idee van heeft. Probeer alle noodzakelijke vragen te beantwoorden, geef een duidelijke beschrijving, inclusief productmateriaal, kwaliteit en alle andere factoren die de aankoopbeslissing kunnen beïnvloeden. Adverteer uw product, maar dwaal niet af. U kunt ook relevante blogs of video’s voor het product leveren. Voeg ‘dingen die u misschien leuk vindt’ of ‘soortgelijke producten’ toe om te laten zien dat u een breed assortiment heeft om aan te bieden en aan de wensen van de consument te voldoen.

6. Beoordelingen en recensies

Het komt zelden voor dat een klant een site bezoekt en blindelings iets koopt zonder gedegen onderzoek. Om uw verkoopkans te vergroten en de ervaring van uw bezoekers te vergemakkelijken, voegt u een sectie met beoordelingen en recensies toe. Het geeft uw bezoekers een geruststelling en vertrouwen dat ze anders zouden missen bij het bezoeken van een nieuwe site. Het wordt een betrouwbare bron voor uw klanten en verhoogt uw verkoopkans drastisch.

7. Efficiënt en snel uitchecken

Klanten hebben er absoluut een hekel aan om door een reeks pagina’s te klikken tijdens het afrekenen. Als het onnodig lang en ingewikkeld is, is er 99 procent kans dat de klant halverwege van gedachten verandert. Voeg eenvoudige opties toe om in te loggen of uit te checken als gast, voeg gemakkelijke betaling toe en uitcheckopties.

8. Personalisatie

Duizenden verkopers verkopen dezelfde producten als jij. Het is nu aan jou om klanten die ene sleutelfactor te geven waardoor ze voor jou kiezen. Uw website personaliseren en een unieke uitstraling geven. Geef uw bezoekers een persoonlijke ervaring, voeg uw aangepaste functies toe, laat ze zich speciaal voelen. Stel gepersonaliseerde lijst en voorkeursitems samen op basis van hun eerdere acties, bijvoorbeeld “klant heeft dit ook gekocht” of iets in de trant van.

Kortom, iedereen is online, maar niet allemaal zijn ze succesvol. Er is een pool van mensen die proberen het succesvol te maken, maar slechts een handvol kan dat. Houd deze punten in gedachten bij het maken van uw website om maximaal succes te garanderen.

Bron: Rahul Ranjan Singh