Elke industrie, elk veld, heeft zijn leiders. Dat geldt ook voor IT en al haar branches. Als u erover nadenkt, kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk een groot aantal feiten naar voren halen die laten zien waarom bepaalde bedrijven boven de concurrentie uitsteken.

Omdat het de taak is van een goed SEO- of zoekmachineoptimalisatiebedrijf om ervoor te zorgen dat uw website tot de top behoort wat betreft hits, is het eerste waar u aan moet denken: hoe scoort mijn site in termen van hits, in vergelijking met sites van andere klanten?

Een interessant feit lijkt erop te wijzen dat de beste of beste zoekresultaten op SERP’S – de resultatenpagina – verreweg de meeste hits krijgen. Er zijn aanwijzingen dat een kleine groep klanten tot wel 80% van de hits krijgt. Dat is op zich al een groot compliment voor het bedrijf dat zijn klanten weet te positioneren om zoveel bezoekers te trekken.

Ten tweede zult u merken dat, naast de inhoud die u op uw site aanbiedt, paginatitels het belangrijkste aspect van uw site zijn. Daarom, als u met een ervaren SEO-bedrijf werkt, zullen zij ervoor zorgen dat zij u hierover adviseren, zodat u aandacht schenkt aan dit cruciale bewijsstuk.

Ten derde, wanneer belangrijke feiten in overweging worden genomen, rijst een andere vraag: weet mijn service dat bijna 80% van de SEO online plaatsvindt, en de rest offline, in termen van het aantrekken van links en het positioneren van de woorden voor de inhoud van mijn materiaal in een manier waarop bezoekers ze gemakkelijk kunnen vinden? Uw service moet daarom weten hoe deze woorden op belangrijke plaatsen op de pagina moeten worden opgenomen.

Een ander van deze feiten betreft de inhoud van uw site of pagina’s. Het SEO-bedrijf zou u moeten helpen, of u op zijn minst adviseren, hoe u met inhoud kunt komen waarnaar zoekers op zoek zijn. Deze links zijn belangrijk voor het verkeer dat naar uw site wordt gegenereerd.

Op nummer vijf kun je toevoegen dat bepaalde zaken, zoals de onderwerpen die je op je site of blog aanbiedt, cruciaal worden en weet je waarom het belangrijk is om de diensten in te schakelen van een bedrijf dat begrijpt wat de feiten zijn. Zij moeten u als opdrachtgever kunnen adviseren dat dit een belangrijk aspect is. Zonder relevante onderwerpen en materiaal dat zoekers willen, zult u al snel merken dat er weinig verkeer naar uw site is.

Op de zesde plaats: Een ervaren SEO-bedrijf begrijpt feitelijke indicatoren. Als u op zoek bent naar de belangrijkste feiten, weet u dat de topactiviteiten over het hele spectrum van internetgebruik aangeven dat zoeken, gevolgd door e-mail, voor de meeste mensen de belangrijkste internetfuncties zijn. U moet gebruik maken van de diensten van een bedrijf dat dat begrijpt.

Heel belangrijk, op nummer zeven: als je kijkt naar de meest geschikte indicatoren, zul je merken dat IT en internet voortdurend veranderen en dat wat een paar jaar geleden relevant was, niet meer van toepassing is, of een deel van zijn relevantie heeft verloren. Uw SEO-bedrijf moet dat begrijpen en constant proberen manieren te vinden om in uw voordeel te werken in een steeds veranderende omgeving.

Ten slotte: wanneer u de belangrijke zaken overweegt – en misschien wel de belangrijkste van allemaal – moet u altijd in gedachten houden dat een bedrijf dat geen tijd besteedt aan het begrijpen van de behoeften van uw bedrijf, waarschijnlijk niet goed genoeg is om voor u te werken. De goede SEO-bedrijven zullen de tijd nemen om vast te stellen wat de doelstellingen van de klant zijn, wat ze willen bereiken in termen van niet alleen siteverkeer, maar in het algemeen in termen van het bedrijf dat ze runnen.

Bron: Blake N