Het was pas vorige week, toen ik een seminar vol actie bijwoonde, dat ik dacht aan de kracht van expressie. In de loop van de tijd zijn we ons ervan bewust dat zakendoen in het nieuwe millennium hevige concurrentie, agressieve marketing en het vormen van strategische allianties betekent. Wat mij is opgevallen aan succesvolle bedrijven is dat ze allemaal twee belangrijke items hebben: goede ideeën en het vermogen om de ideeën te presenteren in een uitstekend ontwikkelde schrijfstijl die de aandacht trekt. Dus ga je gang en WOW je publiek.

Als “Content is King en Links zijn Queen”, dan komt het allemaal neer op relevantie. Als u goede inhoud produceert, zullen anderen naar uw site linken.

De beste tips die ik je kan geven zijn richtlijnen, en vandaag wil ik ze graag met je delen. De informatie is te vinden in mijn magnetische aantrekkingskracht blauwdruk. Het is de routekaart die u zal helpen bij het implementeren van specifieke strategieën binnen een specifiek tijdsbestek. Houd deze krachtige tips in gedachten wanneer u een artikel schrijft voor uw blog of website.

1. Zet uw prospect op de eerste plaats

Stel je voor aan wie je schrijft en schrijf naar hen. Gebruik het woord ‘u’ in uw advertenties, artikelen, blog en nieuwsbrieven. Vertel hen iets dat belangrijk en nuttig voor hen is.

2. Organiseer uw verkoopargumenten

Volgens Robert Bly’s Handboek voor copywriting, schrijf je belangrijkste punten op en organiseer ze op een ‘logische, overtuigende en duidelijke manier’. Bepaal wat het belangrijkste is, de hoeveelheid informatie en het type artikel dat u schrijft.

3. Schrijf in korte secties

Gebruik alinea’s en secties om belangrijke punten te behandelen. Dit helpt bij het organiseren van uw schrijven. Houd de alinea’s kort. Vergeet de witruimte tussen alinea’s niet, dit maakt uw schrijven gemakkelijker leesbaar.

4. Schrijf korte zinnen

Als u uw zinnen kort houdt, zijn ze duidelijker, gemakkelijker te lezen en te begrijpen. De meeste artikelen in kranten en tijdschriften zijn kort. Rudolf Flesch, die schreef De kunst van gewoon praten, zegt dat de beste gemiddelde lengte voor zinnen tussen 14 en 16 woorden is. In staat zijn om op een beknopte manier te communiceren die logisch is, is de sleutel.

5. Gebruik woorden die eenvoudig zijn

Schrijven met een grote woordenschat zal potentiële klanten afschrikken, tenzij uw doelgroep dat is super elite. Je schrijfstijl is een gesprek met je prospects. Ze drukken zichzelf uit met eenvoudige woorden, en dus moet je schrijven ook eenvoudige woorden gebruiken.

6. Vermijd pratende techneuten

Probeer te schrijven in woorden die uw lezer zal begrijpen. Velen gebruiken jargon en jargon alleen omdat het goed klinkt. Sommigen weten niet eens waar ze over schrijven. Het doel is om contact te maken met uw lezer, niet om boven hun hoofden te praten. Als je absoluut jargon moet gebruiken, zijn hier de regels.

1) Gebruik geen jargon tenzij 95% of meer van uw prospects het begrijpen.

2) Gebruik geen jargon tenzij het ‘precies uw betekenis weergeeft’, dat wil zeggen, het is het enige woord dat u kunt gebruiken om uw punt over te brengen.

7. Wees beknopt.

Het is het beste om de extra woorden te verwijderen die geen betekenis aan uw schrijven toevoegen. Het is een kunst om uw exemplaar te bewerken en te herschrijven om het beknopt te krijgen. Wat zijn de valkuilen om te vermijden? overtolligheden, doorlopende zinnen, langdradig zinnen, de passieve stem, en onnodige bijvoeglijke naamwoorden.

Mensen worden aangetrokken tot en overtuigd door specifieke informatie. Wees dus specifiek, duidelijk en concreet.

Kom direct ter zake, prospects willen geen tijd verspillen aan het lezen van iets dat geen waarde heeft. Geef ze de zuivere goederen, als je dat niet doet, ben je ze kwijt.

Schrijf alsof je goed tegen ze praat, en als je dat doet, is het alsof ze een vriendelijk gesprek met je hebben.

U wilt in uw schrijven strategieën gebruiken die de toon zetten, stem, geloofwaardigheid, niche, oproepen tot actie, oplossingen en uw passie tonen. Als je dat doet, trek je perfecte bezoekers aan en verander je ze in prospects. Wanneer u contact maakt met uw publiek, bevinden ze zich in verschillende stadia van gereedheid. Dat is oké, weet je, je schrijftalent stelt je in staat om een ​​klant voor het leven te creëren. Enige nemers?

Bron: Skye King