Copywriting bereikt het hoogtepunt van zijn succes, met zoveel copywriters over de hele wereld. Rekening houdend met de enorme arena van ideeën en invloeden, komt de originaliteit en vindingrijkheid van een copywriter zelden tot stand. Dat is de reden waarom veel schrijvers manieren zoeken om hun copywriting te verbeteren. Daarom hebben we de 7 nieuwste intrigerende methoden geformuleerd om uw copywriting te bevorderen en een succesvolle streak te bereiken.

1. Brainstorm met je partner! Twee hoofden zijn beter dan één, en reclamebureaus kennen dat gezegde heel goed. Ze groeperen mensen meestal in tweeën, de ene is een schrijver en de andere is een creatief directeur, de eerste houdt zich bezig met de tekst en de andere met de beelden of de algehele creativiteit van het materiaal. Door met je partner te brainstormen, krijg je betere ideeën omdat alle invalshoeken en perspectieven zijn benut om een ​​breder publiek aan te spreken.

2. emuleer de meesters! We leren over hen van school en we zouden nog steeds moeten leren over hun successen in de praktijk. Als je op een plek aankomt waar je creatieve mojo lijkt te zijn opgebruikt, raadpleeg dan de werken van grote copywriters. U kunt er online over lezen. Hierdoor kun je misschien iets leren of dingen die je onderweg bent vergeten opnieuw leren, zodat je een beter idee krijgt.

3. Gebruik copywriting-software! Dit wordt overigens niet als piraterij of plagiaat beschouwd. Aangezien software voor het schrijven van kopieën sjablonen gebruikt waarin u ervoor kunt kiezen om woorden of zinsdelen te wijzigen die betrekking hebben op het product of de dienst die u op de markt brengt. Het is bewezen dat de sjablonen effectief zijn om prospects aan te trekken. Je leert ook technieken die je misschien niet kent tijdens het gebruik van een sjabloon. Als je klaar bent, kun je de inhoud zo goed mogelijk aanpassen!

4. Ervaar wat je verkoopt! Het is beter om te weten waar je over schrijft, behalve dan te twijfelen aan de sensatie of ervaring van het product of de dienst die je onderschrijft. Als je bijvoorbeeld over schoenen schrijft, is het beter om deze de hele dag te dragen, zodat je na de ervaring tot een concreter en overtuigender artikel kunt komen.

5. Bekijk en herzie uw eerdere artikelen! Als je achteraf kijkt naar de dingen die je hebt gedaan, kun je erachter komen wat er verbeterd moet worden aan je schrijven. Terwijl u uw werk opnieuw leest, zult u enkele fouten opmerken waarvan u misschien dacht dat ze er niet waren of sommige problemen die niet sterk genoeg waren geschreven om effectief te zijn. Door ze te herzien, kunt u deze fouten in uw toekomstig schrijven aanpakken.

6. Creëer of sluit je aan bij een copywriterspool! Creëer een schrijverspool die u feedback geeft op uw werk. Zij zullen er vrijelijk commentaar op geven en advies geven over de gebieden die verbeterd moeten worden. Dit zal je veel helpen bij je toekomstige inspanningen. Ze kunnen ook hulp bieden bij het maken van uw projecten met een prijs, maar als u een writersblock ervaart, is het een goed idee.

7. Update met de laatste trends! U moet altijd het internet lezen en erop surfen om het werk van andere tekstschrijvers te zien. Dit zal u op de hoogte houden van de nieuwste trends die zij toepassen en zal u ook helpen nieuwe dingen te leren die u in uw volgende project kunt opnemen. Het zal je nieuwe ideeën geven en je inspireren om je eigen ideeën te creëren.

Bron: Sean Mize