Wat contentmarketing betreft, moet je blog of website geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Hoewel SEO-technieken met de tijd veranderen, is SEO nog steeds belangrijk voor een betere ranking. Zorg er echter voor dat u tijdens het optimaliseren van uw site voor SEO enkele veelvoorkomende fouten vermijdt. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende SEO-fouten die de meeste mensen maken.

1. Verkeerde zoekwoorden kiezen

Inhoudsoptimalisatie komt erop neer dat uw website wordt gerangschikt op specifieke zoekwoorden. Het is daarom belangrijk dat u kiest voor de relevante zoekwoorden. Misschien wilt u het belang van long-tail zoekwoorden niet negeren.

Voordat je begint, wil je misschien je onderzoek doen. Hiervoor kunt u een aantal handige tools gebruiken, zoals Moz, SEMrush, Google Trends en Google AdWords Keyword Planner, om er maar een paar te noemen. Kiezen voor de verkeerde zoekwoorden is een grote fout.

2. Trefwoorden vullen

Een andere veelgemaakte fout is om de zoekwoorden te veel te gebruiken. Het te vaak gebruiken van dezelfde trefwoorden in een stuk inhoud wordt door zoekmachines als spammen beschouwd. Het zal dus uw positie in zoekmachines schaden.

Idealiter zou de keyword density 0,5 tot 1% moeten zijn. Google kan overmatig gebruik van zoekwoorden detecteren met een techniek genaamd Latent Semantic Indexing (LSI).

3. Irrelevante inhoud maken

Een andere veelgemaakte fout is het produceren van inhoud die niet relevant is voor uw inhoud. Zoekmachines, zoals Google, bieden alleen die pagina’s aan online zoekers die relevante zoekwoorden en inhoud bevatten. Dus als mensen op uw site terechtkomen maar de inhoud waarnaar ze zochten niet vinden, wordt uw website niet gerangschikt.

4. Niet-originele inhoud publiceren

Dit punt gaat over de kwaliteit van de inhoud die u op uw blog of site publiceert. De inhoud die u op uw blog gaat publiceren, moet origineel zijn, anders wordt uw site bestraft door Google. Het is dus geen goed idee om inhoud van een andere site te kopiƫren en op uw site te gebruiken.

Dubbele inhoud is helemaal niet nuttig. Daarom is het beter dat u investeert in originele inhoud. Als je zelf geen artikelen kunt schrijven, kun je een freelancer inhuren.

5. Geen titeltags en metabeschrijvingen gebruiken

Metabeschrijvingen en titeltags zijn vrij belangrijk voor SEO. Het negeren van dit aspect van SEO is slecht voor de ranking van uw website. Een andere fout is het vergeten van het toevoegen van afbeeldingstags. Het probleem is dat bots van zoekmachines niet zijn geprogrammeerd om tekst op afbeeldingen te lezen. Daarom moet u alt-tags opnemen om zoekmachines te helpen weten waar uw afbeeldingen over gaan.

6. Back-ups van lage kwaliteit krijgen

Tegenwoordig zouden contentmarketeers het belang moeten begrijpen van het verkrijgen van kwalitatieve backlinks. Ze maken echter de fout om veel backlinks van lage kwaliteit te krijgen in plaats van een paar kwaliteitsbacklinks van autoriteitswebsites.

Met andere woorden, u zou backlinks moeten krijgen van sites met een goede reputatie en een hoge ranking.

7. Te veel interne links gebruiken

Interne links zijn ook belangrijk voor een betere ranking. Wat u moet doen, is uw blogposts of artikelen koppelen aan de best presterende pagina’s en vice versa. Zorg er echter voor dat de artikelen die u linkt relevant zijn. Nogmaals, u wilt misschien niet overdrijven of u kunt worden bestraft.

Kortom, zorg ervoor dat je deze fouten niet maakt bij het volgen van SEO-technieken.

Bron: Dhanusuya K