Een van de belangrijkste factoren voor elke online ondernemer is het genereren van verkeer naar zijn website. Als niemand uw website bezoekt, is uw online bedrijf als een winkel in een donkere achterstraat met de lichten uit en de luiken naar beneden. Niemand weet dat het er is en niemand komt binnen om te bladeren.

Hier zijn 7 snelle en gemakkelijke manieren om uw websiteverkeer te stimuleren.

1. Tag uw zoekwoorden

Het toepassen van de juiste tags op uw zoekwoorden zal het websiteverkeer vergroten, omdat zoekmachines uw pagina’s op deze manier scannen. Zorg ervoor dat u uw trefwoorden in uw titeltags, kopteksttags en metatags invoegt. Gebruik ook alt-tags om een ‚Äč‚Äčtekstbeschrijving van een afbeelding of foto te geven.

2. Voeg regelmatig nieuwe inhoud toe

Content is essentieel voor verkeer en een toppositie in zoekmachines. Geef bezoekers en zoekmachines een reden om uw site te bezoeken en te indexeren. Presenteer regelmatig, geoptimaliseerde inhoud en u zult uw websiteverkeer een boost geven.

3. Verkrijg geschikte inkomende links

Hoe meer websites naar uw website linken, hoe belangrijker de zoekmachines zullen zijn voor uw website. Maar niet alle links zijn hetzelfde. Zoekmachines besteden meer aandacht aan links van websites die bekend en gerenommeerd zijn.

4. Gebruik de sociale netwerken

Sociale netwerken kunnen zeer effectief zijn om websiteverkeer te stimuleren. Doe mee aan chatrooms en forums die specifiek zijn voor uw specifieke nichemarkt. Maak contact en interactie met je doelgroep. Als u altijd waarde biedt, zal uw sociale doelgroep uw website willen bekijken.

5. Adverteren

Advertenties kunnen, als ze slim worden behandeld, worden gebruikt om uw inhoud en producten of diensten onder de aandacht te brengen. Met Pay Per Click (PPC)-advertenties heeft u dagelijks controle over het advertentiebudget. Zodra u uw PPC-advertenties heeft geperfectioneerd, kan het rendement op uw investering uitzonderlijk zijn in termen van verkeer en verkoop.

6. Video

Video’s zijn een geweldige manier om gratis websiteverkeer te krijgen. Ze kunnen eenvoudig en snel worden geproduceerd. Statistieken tonen aan dat elk type webpagina met een video erop veel meer kans heeft om de eerste pagina van Google te bereiken.

7. Bouw een klantendatabase op

Door een klantendatabase met e-mailadressen op te bouwen, kunt u e-mails sturen naar mensen die al interesse hebben getoond in uw producten en diensten. Als u een ‘warm’ vooruitzicht krijgt om naar uw website terug te keren, zal uw relatie met hen verbeteren en zullen ze eerder iets van uw website kopen dan een eerste bezoeker.

Bron: Jon Allo