Als u uw bedrijfswebsite wilt lanceren, raden we u aan de 7 veelvoorkomende fouten in webontwerp te vermijden. Het is belangrijk om deze fouten te vermijden, omdat ze uw website zullen ruïneren en een negatieve invloed zullen hebben op de gebruikerservaring. Laten we die fouten eens bekijken.

Het menusysteem is ingewikkeld

Als consumenten het moeilijk vinden om het gewenste product op uw website te zoeken, zullen ze geïrriteerd raken. Volgens de meest recente rapporten besteden gebruikers niet meer dan 4 seconden op een website om te zoeken naar wat ze willen.

Als ze tijdens deze korte periode niet krijgen wat ze willen, klikken ze weg. Daarom moet uw website informatie kunnen geven over de gewenste producten op basis van model, kleur en maat.

De navigatie is slecht

Slechte navigatie is een andere veelvoorkomende fout in webontwerp. Voor bezoekers moet het navigeren op uw site probleemloos zijn, anders kunnen ze gefrustreerd raken en wegklikken. Daarom moet de navigatie zo eenvoudig mogelijk zijn.

Het duurt eeuwen om webpagina’s te laden

Idealiter duurt het laden van uw site niet langer dan 2 tot 3 seconden. Als het langer duurt, verwacht je minder verkeer. Veel factoren hebben invloed op de laadtijden van de pagina, zoals inhoud op elke pagina, hostingserver en internetsnelheid, om er maar een paar te noemen.

Van deze factoren is het ontwerp van uw website het belangrijkste. Afgezien hiervan moet u ervoor zorgen dat de bestemmingspagina sneller laadt dan andere pagina’s. De reden is dat Google de landingspagina indexeert.

Het registratieformulier of de pagina is niet aantrekkelijk

De registratiepagina of het formulier is ook belangrijk. Als het niet aantrekkelijk is, zullen de meeste gebruikers niet de moeite nemen om zich aan te melden. Deze pagina moet gemakkelijk te vinden zijn. Indien mogelijk wilt u de gebruikers misschien toestaan ​​​​zich aan te melden met hun sociale media-accounts zoals Instagram, Facebook en Gmail.

Video’s of audio worden automatisch afgespeeld

Hoewel u audio en video’s op uw site kunt uploaden, moet u ervoor zorgen dat ze niet automatisch worden afgespeeld. Met andere woorden, de video mag alleen worden afgespeeld wanneer een gebruiker op de afspeelknop drukt. Hoe kun je voorspellen of de gebruiker de audio wil horen of niet?

De website is niet geschikt voor mobiele apparaten

Ten eerste moet u het verschil begrijpen tussen een mobielvriendelijk ontwerp en een voor mobiel geoptimaliseerd ontwerp. Als het ontwerp mobielvriendelijk is, werkt uw site op dezelfde manier, ongeacht het apparaattype.

Aan de andere kant optimaliseert een voor mobiel geoptimaliseerd ontwerp afbeeldingen en corrigeert de spatiëring. Een mobielvriendelijk ontwerp is beter voor betere rankings in zoekmachines.

Er worden slechte SEO-technieken gebruikt

Als u onjuiste SEO-technieken gebruikt, maakt u een ernstige fout. Goede SEO is belangrijk als je je website wilt laten indexeren in zoekmachines voor organisch verkeer. Zorg er daarom voor dat je website gebruik maakt van goede SEO-technieken.

Conclusie

Kortom, het ontwerp van uw website is belangrijk als u meer verkeer wilt genereren en meer en meer kopers via uw site wilt krijgen. Daarom raden we u aan deze fouten hoe dan ook te vermijden. Ik hoop dat dit helpt.

Bron: Shalini M