Vorig jaar was niet gemakkelijk. Door de covid-19 gebruikten mensen veel handdesinfecterend middel om beschermd te blijven tegen het dodelijke virus. Veel mensen leerden nieuwe vaardigheden, zoals webdesign. Wat betreft webdesign zullen webdesigners de laatste trends in de gaten moeten houden. In dit artikel gaan we het hebben over de laatste trends op deze afdeling. Laten we het zonder meer hebben over enkele trends. Lees verder om meer te weten te komen.

1. Retro-lettertypen

Retro-lettertypen hebben de zaken opnieuw verjongd. Dit is de reden waarom ze de afgelopen jaren behoorlijk populair zijn geworden. In feite zijn webontwerpen met vintage typografie nog steeds behoorlijk populair.

Aan de andere kant heeft throwback-typografie een heropleving gekend. In plaats van dezelfde lettertypen, kun je een beetje kunstzinnigheid en stilering vinden. In feite hebben ze traditionele vetgedrukte lettertypen leuker gemaakt.

2. Parallax Scroll-animaties

De afgelopen jaren zijn Parallax scroll-animaties steeds populairder geworden. De komende jaren zullen we er meer van zien. Het is essentieel om in gedachten te houden dat het overmatig gebruik van deze animaties mogelijk niet goed is voor bezoekers met vestibulaire stoornissen.

Daarom wilt u ze misschien spaarzaam gebruiken. U wilt tenslotte uw klanten of opdrachtgevers niet afschrikken. Het is beter dat u de bezoekers deze animaties laat uitschakelen als ze dat willen.

3. Horizontaal scrollen

Horizontaal scrollen is weer helemaal terug. Tegenwoordig experimenteren steeds meer ontwerpers met horizontaal scrollen. U kunt deze functie in uw website opnemen. Maar zorg ervoor dat de bezoekers niet gedwongen worden om door horizontale inhoud te scrollen. In plaats daarvan wilt u misschien alternatieve manieren bieden zodat ze kunnen navigeren op basis van hun persoonlijke voorkeuren.

Misschien wilt u het juiste type inhoud kiezen voor horizontaal scrollen. Met deze tips in je achterhoofd kun je deze functie gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren.

4. 3D-beelden overal

Tegenwoordig hebben we schermen met een hoge resolutie. Afgezien hiervan hebben 3D-ontwerpen zich de afgelopen jaren aanzienlijk ontwikkeld. Daarom kun je deze visuals tegenwoordig op veel websites vinden. Het goede aan deze visuals is dat ze hebben geholpen bij het verbeteren van de gebruikerservaring.

5. Multimedia-ervaringen

Tegenwoordig hebben de meeste mensen toegang tot snel internet. Daarom kunnen ze genieten van multimedia-ervaringen vanuit het comfort van hun huis. Als u een rijke gebruikerservaring wilt bieden, kunt u audio, video, tekst en beeld toevoegen.

6. Augmented Reality (AR) ervaringen

Wat multimedia betreft, mogen we het belang van augmented reality niet vergeten. De term AR verwijst naar een interactieve ervaring in de echte wereld. Deze technologie maakt gebruik van computers om objecten in de echte wereld te verbeteren. Soms wordt het gedaan over meer dan één zintuiglijke modaliteiten, zoals olfactorische, somatosensorische, haptische, auditieve en visuele.

Kortom, we raden u aan deze trends te volgen als u uw website-ontwerpen wilt verbeteren voor een verbeterde gebruikerservaring.

Bron: Shalini M