Het belangrijkste onderdeel van de online strategie van een bedrijf is de website. Helaas publiceren veel kleine bedrijven een website en vergeten ze deze vervolgens, zelfs wanneer ze hun producten of diensten online promoten. Met behulp van deze tips kunt u de website van uw bedrijf aan het werk zetten om de producten of diensten die uw bedrijf aanbiedt te verkopen.

Website regelmatig bijwerken

Hoewel het belangrijk is dat inhoud op een website informatief is, is het ook belangrijk dat deze actueel is. Door uw site regelmatig bij te werken met creatieve, informatieve inhoud, kunt u een vast publiek aantrekken en het helpt de positie van uw site in de zoekmachines te verbeteren. Als uw site niet gemakkelijk kan worden bijgewerkt, moet u deze laten vervangen door een site die dat wel kan.

Een blog toevoegen

Een van de beste manieren om uw website bij te werken, is door blogberichten te schrijven. Als er momenteel geen blog op uw website staat, moet er een worden toegevoegd zodat u uw bedrijf en de producten of diensten die het aanbiedt, kunt promoten. Blogposts kunnen door dezelfde persoon worden geschreven of u kunt verschillende mensen uit uw bedrijf rekruteren om regelmatig blogposts toe te voegen, zodat uw klanten meer over uw bedrijf te weten komen.

Huur professionele hulp in

De meeste eigenaren van kleine bedrijven hebben zelden tijd om hun website bij te werken, maar het up-to-date houden van de inhoud en het bijwerken van product- of service-informatie is essentieel voor uw succes. In plaats van zelf een website te onderhouden, kunt u een digitaal marketingbureau inhuren om de site van uw bedrijf bij te werken. Ze kunnen ook uw sociale media-accounts beheren en online strategieën creëren om de inkomsten van uw bedrijf te verhogen.

Feedback toestaan

De meeste mensen vinden het prettig om recensies te lezen over producten of diensten die ze willen kopen, vooral als de recensies zijn geschreven door de klanten van een bedrijf. Sta uw klanten toe om beoordelingen of getuigenissen over uw bedrijf en zijn producten of diensten aan de site toe te voegen. Zelfs slechte recensies kunnen uw positie in de zoekmachines een boost geven en het stelt het bedrijf in staat gebieden te vinden waarop het moet worden verbeterd.

Inhoud variëren

Wanneer webbezoekers op een website klikken en niets anders vinden dan een zee aan tekst, kan dit sommige ervan uitschakelen en zullen ze de site binnen enkele ogenblikken verlaten. Het digitale marketingbureau dat u hebt ingehuurd, kan verschillende soorten inhoud aan uw site toevoegen om deze interactiever te maken. Door video’s, podcasts en afbeeldingen toe te voegen om de tekst op te splitsen, kan uw site aantrekkelijker worden.

Link naar sociale media

Als er sociale media-accounts voor uw bedrijf zijn, moet u hun pictogrammen op uw website hebben. Dit zal veel van uw klanten en webbezoekers verleiden om uw Facebook-, Twitter-, Instagram- en andere sociale media-accounts te volgen. Als u geen sociale media gebruikt voor uw kleine bedrijf, moet u accounts openen om ze te gebruiken om uw bedrijf te promoten.

Uw bedrijfswebsite is de spil van uw aanwezigheid op het internet. Als zodanig moet het voor u werken om nieuwe webbezoekers aan te trekken en te helpen ze om te zetten in betalende klanten.

Bron: Edmund Brunetti