1. Oproep tot actie (CTA)

Klanten worden aangemoedigd om met een bedrijf in contact te komen wanneer er oproepen tot actie (CTA’s) op de website staan. Woorden als ‘Neem vandaag nog contact met ons op’ laten bijvoorbeeld zien dat een bedrijf een relatie met zijn klanten wil opbouwen. Bedrijven moeten er echter voor zorgen dat CTA’s relevant zijn voor de mate van betrokkenheid van bezoekers bij het bedrijf.

Wanneer bezoekers pas meer over een merk beginnen te leren, kan het bedrijf hen vragen zich te abonneren op de e-mailnieuwsbrief. Aan de andere kant zullen loyale klanten waarschijnlijk graag deelnemen aan het loyaliteitsprogramma van een merk. Wat bedrijven ook willen dat bezoekers op hun site doen, ze moeten op al hun webpagina’s een call-to-action toevoegen.

2. Korte laadtijd

Wanneer mensen informatie op internet zoeken, willen ze dat de laadtijd zo snel mogelijk is. Anders verlaten ze de website meteen. Door hun website vooraf te testen, kunnen ze problemen met de laadtijd vaststellen, die op tijd voor de release van de site kunnen worden verholpen.

Door klanten een geweldige gebruikerservaring te bieden, zal de klantbehoud toenemen, dus het is het beste om de laadtijd van een site te evalueren op het moment dat deze wordt gelanceerd. Met korte laadtijden krijgen klanten de informatie die ze nodig hebben wanneer ze die nodig hebben. Wanneer een website niet presteert, wordt deze achtergelaten door de concurrentie.

3.Actieve blog

Een actieve blog stelt klanten in staat op de hoogte te blijven van de evenementen van het bedrijf, de meest recente producten en andere branchegerelateerde informatie. Het is een effectieve manier om met hen in contact te blijven, vooral als de dingen die bedrijven posten, kijkers aanmoedigen om zich met hun merk bezig te houden.

Door hun blog regelmatig bij te werken, weten klanten meer over de waarden van hun merk en de bereidheid om communicatie aan te moedigen. Wanneer ze nieuwe, relevante, boeiende inhoud aan gebruikers leveren, wordt hun merk erkend, waardoor ze een autoriteit in de branche zijn.

4.Schone, SEO-vriendelijke code

Het is van cruciaal belang voor bedrijven om een ​​schone, SEO-vriendelijke code te hebben wanneer ze nieuwe webpagina’s maken of bestaande webpagina’s optimaliseren. Het verbeteren van de code van een site kan de algehele ROI (return on investment) verhogen. Een SEO-vriendelijke code geeft een duidelijk beeld van de inhoud van een site om de spiders van zoekmachines te begeleiden.

WordPress en andere CMS-services bieden plug-ins die het proces van het verbeteren van de positie van zoekmachines en het opschonen van code eenvoudiger kunnen maken. Omdat WordPress niet veel kennis over codering vereist, is het een haalbare oplossing voor bedrijven die moeite hebben om verkeer naar hun sites te leiden.

5.Compatibiliteit met verschillende browsers

Met de vooruitgang van de technologie komt de gestage groei van internetbrowsers. Het kan een uitdaging zijn om Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox bij te houden, om er maar een paar te noemen. Bij het ontwerpen van een website is het een must om ervoor te zorgen dat een website vanuit verschillende browsers bereikbaar is.

Een site moet goed worden geregistreerd in zowel de belangrijkste browsers als de oudere versies. Het negeren van deze belangrijke stap kan een groot percentage van het klantenbestand van een bedrijf negeren. Het kan onnodige kosten met zich meebrengen voor een zich ontwikkelend bedrijf.

6.Navigatie

Wanneer klanten het moeilijk vinden om op een website te navigeren, zullen ze vertrekken en naar andere sites gaan. Om navigatie aantrekkelijker en efficiënter te maken, moeten bedrijven hun site beoordelen en ernaar kijken in de ogen van een nieuwe bezoeker. Ze moeten alleen verstandige navigatiestromen kiezen.

Het opnemen van een sitemap is een effectieve manier om bezoekers gemakkelijker te laten navigeren en zoekmachines in staat te stellen een site te crawlen. Bovendien kan het stroomlijnen van de navigatie door het verwijderen van pagina’s die niet nodig zijn of niet presteren, de laadtijd verkorten, wat op zijn beurt de kwaliteit van de online aanwezigheid van een merk verbetert.

Bron: Karina Popa