Heb je ooit het gevoel gehad dat je website niet genoeg bezoekers trekt? Of je hebt bezoekers, maar ze worden niet echt betalende klanten. Het is omdat je alleen een rechtopstaande website hebt gemaakt, maar niet genoeg hebt gewerkt aan de UX- en UI-elementen om ervoor te zorgen dat de bezoekers kopers worden.

Experts op het gebied van webontwikkeling hebben consequent geweldige conversietips gegeven om het succes van de website voor de bedrijven te verzekeren en hier bespreken we hetzelfde voor PHP-websites. Welnu, er zijn talloze manieren waarop u de prestaties van uw website kunt verbeteren, maar u hoeft alleen die technieken toe te passen die in de kortst mogelijke tijd resultaten opleveren.

Lees verder om er maar een paar te kennen die geschikt en eenvoudig zijn voor elke website, ongeacht waar deze in handelt of op welk type bezoekers deze zich richt.

Verbetering van het ontwerp van de site samen met navigatie

Hoewel het bij het ontwikkelen van een website niet alleen om het uiterlijk gaat, trekken mooie sites in de eerste plaats bezoekers. U moet dus aan het algehele uiterlijk werken door geweldige achtergrondafbeeldingen, bewegende UI-elementen en levendige kleuren te gebruiken. Gebruik verder voor een soepele navigatie duidelijke menu’s, minimaliseer scroll-down-opties en verminder afleiding door te veel links.

Plaats up-to-date en boeiende inhoud

Het idee dat ‘inhoud de koning is’ geldt voor alle websites van elke omvang, schaal en bedrijf. Het is een van de grootste kritieke factoren die een rol spelen bij de optimalisatie van zoekmachines. U moet dus nauwkeurige, relevante en bijgewerkte inhoud plaatsen dat is goed overtuigend voor de bezoekers om gebruik te maken van uw diensten.

Zet verleidelijke koppen en duidelijke CALL-TO-ACTIES

Om elke afzonderlijke pagina aantrekkelijk te houden voor de bezoekers, plaatst u verleidelijke koppen en koppen voor de inhoud en houdt u prominente call-to-actions om bezoekers naar de hoofdpagina of de afrekenfase te duwen.

Creëer Buyers Persona’s om de juiste doelgroep te bereiken

Zoek uit wie uw beoogde klanten zijn en welk type informatie hen zou kunnen interesseren. Door dergelijke inhoud te plaatsen die hun interesses wekt, kunnen ze zich beter met u en uw site verhouden.

Ga voor A/B-testen

Om een ​​goede conversie op uw site vast te stellen, is het een kwestie van testen! A/B-testen is een van de effectieve testmethoden om de conversie van een webpagina te verbeteren. Het verdeelt het publiek in twee gelijke delen en leidt ze om naar twee alternatieve versies van een pagina. De pagina die maximale omzet genereert, helpt u te weten welke versie geschikt is voor uw site.

Gebruik een responsief of mobielvriendelijk ontwerp

Volgens de laatste onderzoeken naar het marktscenario gebruikt een flink percentage van de bevolking alleen hun telefoon om toegang te krijgen tot websites, hetzij om informatie te zoeken of een andere dienst. Om met deze radicale verandering mee te gaan en te voorkomen dat uw website achterblijft, moet u ervoor zorgen dat uw website reageert op telefoons met verschillende schermformaten en resoluties en naadloos werkt in de mobiele gebruikersinterface.

Desalniettemin, als u wilt dat uw website elke dag wordt overspoeld met een groot aantal bezoekers, moet u zowel aan het ontwerp als aan de prestaties werken. Deze tips richten zich op beide. Dus, voor elke website-eigenaar die goede zaken probeert te doen met hun websites, zorg ervoor dat de kernaspecten ervan zijn geoptimaliseerd en aangepast om alleen en alleen de belangen van de beoogde doelgroep te dienen.

Bron: Rob Stephen