We hebben veel ontwikkelingen gezien in de wereld van technologie. Ze helpen ons allemaal om in contact te komen met onze dierbaren en klanten. Het web maakt ook deel uit van de geweldige technologieën. Tegenwoordig kunnen we onszelf vermaken vanuit het comfort van onze huizen door honderdduizenden websites te bezoeken.

Vanuit het perspectief van een ondernemer is webdesign erg belangrijk. Als u uw website-ontwerp zo goed mogelijk wilt maken, raden we u aan om over de laatste trends te lezen. Laten we er een paar kennen.

1. Plat ontwerp

Plat ontwerp is een eenvoudige benadering die een schone ruimte, tweedimensionale illustraties en heldere kleuren omvat. Het begon net als andere trends, maar won in de loop van de tijd aan populariteit.

De populariteit van dit ontwerp is te danken aan de behoefte aan snel ladende webpagina’s. Omdat de illustraties eenvoudig zijn, duurt het laden van de site niet lang. Wat UX betreft, is deze stijl behoorlijk populair onder webdesigners.

2. Geanimeerde GIF’s

Tegenwoordig willen bezoekers niet worstelen met het zoeken naar informatie op internet, waardoor websites niet veel tijd hebben om hun ogen te grijpen en de vereiste inhoud aan te bieden.

Dit is waar de behoefte aan GIF’s ontstaat. Met GIF’s is het gemakkelijk om ideeën en berichten in korte tijd over te brengen. Ze zijn boeiend en onderhoudend tegelijk. Het mooie van GIF’s is dat ze compatibel zijn met bijna alle mobiele apparaten en webbrowsers. Iedereen kan er dus van profiteren zolang ze verbonden zijn met internet.

3. Machine learning en bots

Tegenwoordig chatten we allemaal met computerbots als we op internet op zoek zijn naar antwoorden op onze vragen. Met het verstrijken van de tijd zijn we getuige geweest van veel vooruitgang in de wereld van kunstmatige intelligentie van bots.

Google geeft u bijvoorbeeld suggesties wanneer u naar iets zoekt door relevante trefwoorden in te typen. Het zal uw zinnen automatisch aanvullen om het u gemakkelijker te maken om te krijgen wat u wilt. Websites maken dus ook gebruik van deze functie.

4. Witruimte

Tegenwoordig geven we de voorkeur aan de “less is more”-benadering, wat betekent dat je veel websites kunt vinden met een eenvoudige lay-out en veel witruimte. Het is een soort lege ruimte op webpagina’s.

Deze ruimte helpt u een verschil te maken tussen verschillende secties op uw blog of site, waardoor het voor de bezoekers gemakkelijker wordt om de inhoud te lezen en te verwerken. Het is dus een goed idee om witruimte op uw site te hebben.

5. Schets versus Photoshop

Met het verstrijken van de tijd werd het debat over het kiezen van Sketch of Photoshop voor ontwerpdoeleinden intens. Photoshop is al jaren de meest populaire keuze voor professionals. Sketch wint echter met de tijd aan populariteit.

Sketch is een eenvoudig softwareprogramma waarmee ontwerpers prototypes kunnen maken voor presentatiedoeleinden. Experts voorspellen dat het de komende jaren Photoshop gaat vervangen.

Dit zijn dus de 5 populairste trends in de wereld van webdesign. Als u een webdesigner bent, kunt u deze trends volgen om effectieve webontwerpen te maken.

Bron: Shalini M