Als u enkele veelvoorkomende fouten in het webontwerp maakt, kunt u mogelijk niet veel bezoekers krijgen. Het thema van uw site, verbluffende afbeeldingen en overtuigende teksten zijn nutteloos. In feite zal uw site ver verwijderd zijn van de eerste drie pagina’s van Google om te zoeken naar uw gewenste zoekwoorden. Dus als u deze problemen wilt vermijden, raden we u aan enkele veelvoorkomende fouten in het webontwerp te vermijden die een negatieve invloed kunnen hebben op uw SEO-campagnes. Lees verder.

1. Slechte navigatie

Sommige websites zijn zo slecht ontworpen dat een nieuwe bezoeker in de war raakt. De bezoekers van uw site moeten op het eerste gezicht kunnen weten waar uw site over gaat. Afgezien hiervan moeten Google-webcrawlers uw website kunnen begrijpen. Voor dit doel raden we u aan uw belangrijke webpagina’s onderling te koppelen.

2. Langzamer laden van pagina’s

In de wereld van internet gaan dingen razendsnel. Mensen browsen veel websites wanneer ze online zijn. Ze bekijken sociale-mediasites, sturen e-mails en wisselen berichten uit op verschillende online platforms.

Als het lang duurt voordat uw website is geladen, kunnen de meeste bezoekers worden uitgeschakeld. Ze kunnen wegklikken om nooit meer terug te komen. Uw bezoekers blijven op uw site en komen weer terug als de webpagina’s laden op het moment dat ze op de link klikken. Volgens experts zou de laadtijd van de pagina maximaal drie seconden moeten zijn.

3. Niet-mobielvriendelijke website

Tegenwoordig is het meeste webverkeer afkomstig van smartphones en andere mobiele apparaten. Volgens statistieken zijn er alleen al in de Verenigde Staten meer dan 275 miljoen gebruikers van smartphones. En de meeste van hen surfen op het internet op hun mobiele apparaten.

Statistieken vertellen ons dat 70% van het internetverkeer afkomstig is van smartphones in de VS. Elke website moet dus smartphonevriendelijk zijn, wat betekent dat de website responsief en gemakkelijk te navigeren moet zijn op smartphones.

4. Ontbrekende H1-tag

Zoekmachinecrawlers houden rekening met de H1-tag om erachter te komen waar uw website over gaat. Als deze tag niet aanwezig is, daalt de positie van uw site in de belangrijkste zoekmachines. Afgezien hiervan maakt deze tag de webinhoud een stuk zoekmachinevriendelijker.

5. Grote media- en afbeeldingsbestanden

Het is een geweldig idee om mediabestanden en afbeeldingen aan uw site toe te voegen, omdat ze uw inhoud aantrekkelijker en begrijpelijker maken. Hoewel u afbeeldingen aan de artikelen op uw site kunt toevoegen, moet u ervoor zorgen dat u dit verstandig doet. De grootte van de mediabestanden en afbeeldingen moet redelijk zijn. Grote afbeeldingsbestanden hebben veel tijd nodig om te laden. Als gevolg hiervan maken ze uw website veel langzamer.

Wat u dus moet doen, is de PageSpeed ​​Insights-test uitvoeren voordat u de volgende stap zet.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, we raden u aan deze veelvoorkomende fouten in webontwerp te vermijden als u uw positie in de zoekmachines niet wilt schaden.

Bron: Abdul Waheed Zafar