Het bereiken van de interesse van bezoekers van uw website, dankzij een aantrekkelijk uiterlijk en een goede ergonomie, is essentieel om ervoor te zorgen dat ze op uw site willen blijven.

De interesse van een nieuwe bezoeker wekken en hem/haar aanmoedigen om de site te verkennen, is vooral belangrijk voor non-profitorganisaties, omdat ze vaak een idee verkopen, geen tastbaar product. Om uw missie en non-profitdoelen te communiceren, moet u zorgvuldig rekening houden met de visuele factoren die ervoor zorgen dat gebruikers lang genoeg op uw site blijven om uw boodschap in zich op te nemen.

Block chain en crypto-valutanieuws minus de onzin.

Dit artikel gaat in op de vijf basistips om websitebouwers van verenigingen en stichtingen te helpen bij het maken van visueel aantrekkelijke websites. Deze tips kunnen op bijna elke site van toepassing zijn. Het succesvol implementeren van deze tips kan echter uw website verbeteren, het verkeer vergroten en daarmee de zichtbaarheid van uw associatieve activiteiten vergroten.

1. Maak een overbelastingsvrije startpagina die verkenning aanmoedigt.

Een rommelige homepage die wordt overspoeld met te veel tekst of te veel afbeeldingen kan potentiële donateurs wegjagen. De homepage is vaak de eerste indruk die de gebruiker van uw structuur krijgt. Het mag nooit willekeurig worden ontworpen om alleen maar aanwezig te zijn op internet. Network for Good, een non-profitorganisatie die ideeën voor fondsenwerving biedt voor andere non-profitorganisaties, beveelt aan “… voor eenvoud en duidelijkheid in ontwerp. Moet aantrekkelijk, boeiend maar overzichtelijk zijn.”

2. Creëer herkenning van uw structuur met een logo.

Het hebben van een logo dat de geest van uw structuur versterkt of dient als herinnering aan het doel, helpt een site gedenkwaardig te maken. Visuele identificatie door middel van een logo is onderdeel van de emotionele beleving die gebruikers ervaren als ze in contact komen met uw organisatie. Het maken van een logo is een investering en moet een budgetpost zijn met hoge prioriteit. Idealiter moet het logo dat verwijst naar een non-profitorganisatie onmiddellijk herkenbaar zijn, uw non-profitorganisatie of uw missie oproepen en overbrengen, en effectief blijven in verschillende kleuren of presentatiemodi.

3. Maak een grafische kaart.

Het onderhouden van terugkerende visuele elementen op een website maakt het mogelijk om de site te verenigen en de navigatie te vergemakkelijken. Zorg voor consistentie door kleuren en lettertypen te kiezen die passen bij de identiteit van uw vereniging of stichting en zorg ervoor dat deze op alle pagina’s behouden blijven. Door deze visuele samenhang op de site te behouden en te spiegelen in al uw andere informatie- en communicatiemedia, wordt de identiteit van uw organisatie versterkt. Het visuele thema moet de cultuur van de organisatie weerspiegelen en tegelijkertijd gericht zijn op het aantrekken van donateurs, vrijwilligers en supporters die u wilt bereiken.

4. Creëer een audiovisuele aanwezigheid.

Een meeslepende video die een verhaal vertelt, helpt om de aandacht van internetgebruikers te trekken. Zelfs als uw site zonder de video kan bestaan, zal dit hem een ​​duidelijke aanwinst opleveren. Het maken van zo’n video kan kostbaar zijn als het professioneel wordt uitgevoerd. Maar het kan ook worden gedaan met een eenvoudige camera met een minimum aan bewerkingen, zeker een minder gepolijst uiterlijk, maar dat zal de gezochte functie heel goed vervullen: vertel je missies in foto’s. De winst wordt niet alleen afgemeten aan het aantal bezoeken aan de website. Een goed gemaakte video kan zijn bruikbaarheid uitbreiden tot buiten de site zelf als middelpunt van de communicatie-inspanningen van uw non-profitorganisatie.

5. Creëer een emotionele band door foto’s te gebruiken om een ​​verhaal te vertellen.

Het gebruik van statische of roterende foto’s helpt om gezichten op vrijwilligers, ontvangers en donateurs te zetten. Vermijd foto’s die ergens anders kunnen worden gebruikt, omdat uw foto’s uw imago moeten versterken en niet zomaar iemand. In tegenstelling tot video stellen stilstaande beelden de gebruiker in staat zich te concentreren op een specifiek moment in de tijd, wat contemplatie mogelijk maakt en een blijvende link creëert.

Bron: Arsalan Abbas