De afgelopen tijd is er een grote verschuiving geweest naar opties voor werken op afstand en flexibel werken. Tijdens nationale lockdowns en de wereldwijde pandemie in het bijzonder, vroegen veel bedrijven hun werknemers om voornamelijk vanuit huis te werken.

De voordelen van thuiswerken zijn onder meer een hogere productiviteit, een betere balans tussen werk en privé, minder files op de wegen veroorzaakt door het dagelijkse woon-werkverkeer, en meer. Maar hoewel veel werknemers graag permanent de overstap zouden maken naar thuiswerken, weten ze niet zeker wat hun nieuwe rol zou kunnen zijn.

Als je gespecialiseerde schrijfvaardigheden hebt en graag thuis wilt werken, dan is dit het artikel voor jou. Hieronder staan ​​vijf veelgevraagde schrijfopdrachten op afstand die u kunt doen als uw kennis en ervaring daarbij passen.

1. Copywriting

Copywriting omvat het schrijven van tekst (of kopie) voor verschillende doeleinden, waaronder onderwijs en reclame. De rol kan relatief algemeen of zeer gespecialiseerd zijn, afhankelijk van je vaardigheden (en gekozen werkgever), maar is perfect geschikt voor werken op afstand.

Sommige professionele copywriters werken in-house voor een bedrijf en bereiden bijvoorbeeld alle teksten of advertenties van het bedrijf voor, terwijl anderen freelance zijn of door een bureau aan bedrijven kunnen worden verhuurd.

Copywriting kan flexibel zijn: ofwel een veeleisende fulltime bezigheid, ofwel parttime afhankelijk van je beschikbaarheid.

Het is een goed idee om eerst uw interesses of expertisegebieden in gedachten te hebben waarover u zeker kunt schrijven, en om vervolgens bedrijven of kansen met deze in gedachten te benaderen. Uw eigen eerdere werkervaring kan een manier zijn om copywriting te doen.

Als je bijvoorbeeld een leraar was, zou je misschien educatief materiaal over je onderwerp kunnen schrijven, of extra materiaal voor andere leraren en studenten. Als u in het juridische of medische beroep zat, kunt u ervoor kiezen om teksten te schrijven voor een gespecialiseerd bedrijf in uw branche.

Wat uw achtergrond ook is, uw ervaring en vaardigheden kunnen van groot nut zijn bij copywriting.

2. Vertaaldiensten

Als u vloeiend een andere taal spreekt, kunnen vertaaldiensten een uitstekende schrijfservice zijn om vanuit huis te leveren. U kunt documenten of correspondentie vertalen, collegegeld aanbieden aan studenten of persoonlijke assistentiediensten verlenen in een tweede taal.

Rollen binnen vertaling kunnen zeer flexibel zijn als u vanuit huis werkt, en aangepast aan uw vaardigheden en ervaring. Heeft u specialistische kennis van bijvoorbeeld een moedertaal, zoals juridische terminologie, dan kunt u daar diensten voor aanbieden.

Vertaaldiensten stellen u misschien niet alleen in staat om op afstand vanuit huis te werken, maar ook om met klanten van over de hele wereld te werken.

3. Biedingen schrijven

Biedingsdiensten zijn gespecialiseerde schrijfdiensten die bedrijven helpen meer werk binnen te halen door overtuigende biedingen te schrijven. Professionele biedingsschrijvers weten hoe ze een hoog scorend bod moeten plannen en schrijven, en worden door bedrijven gewaardeerd omdat ze honderdduizenden dollars aan extra werk en kansen voor hen kunnen winnen.

Hoewel deze rol training en ervaring vereist, zijn er verschillende professionele cursussen en kwalificaties die u kunt volgen om op snelheid te komen. Veel schrijvers van biedingen zijn vervolgens verbonden aan een bedrijf of bureau voor het schrijven van biedingen en worden individueel verhuurd om te helpen bij specifieke projecten.

U kunt er ook voor kiezen om freelance te werken en uw diensten van geval tot geval aan te bieden in een branche die u goed kent en waar u waarde in kunt bieden.

4. Schrijver van conformiteitsdocumentatie

Nalevingsprocessen helpen bedrijven om ervoor te zorgen – en aan te tonen – dat ze voldoen aan alle belangrijke protocollen en praktijken in hun specifieke branche. Een schrijver van nalevingsdocumentatie bereidt alle documentatie en gespecialiseerde toepassingen voor die nodig zijn om certificering te behalen.

U kunt op afstand werken vanuit huis en reizen als dat nodig is, of u nu freelance werkt of als onderdeel van een nalevingsbedrijf of -bureau. U kunt ook compliance-trainingen volgen en naarmate u vordert ervarener en beter geïnformeerd worden, zodat u in staat bent om steeds gespecialiseerdere processen aan te kunnen.

Compliance-experts helpen bedrijven zich voor te bereiden op hun volgende accreditatieaanvraag of -verlenging en begeleiden hen soepel door het proces.

5. Juridisch typiste

Juridisch typisten hebben vaak gespecialiseerde juridische kennis als voormalig juridisch medewerker of secretaresse, maar een sterke secretariële achtergrond kan voldoende zijn om aan de slag te gaan.

Terwijl juridische typisten nog steeds worden gebruikt in bijvoorbeeld rechtbanken en advocatenkantoren, werken nu meer dan ooit volledig vanuit huis – vooral het transcriberen van opnames. Hierdoor kunnen ze hun eigen uren bepalen en zoveel projecten aannemen als ze kunnen.

Dus als je gespecialiseerde schrijfkennis hebt, waarom zou je dan niet overwegen om vandaag nog je schrijf-van-huis-opties te verkennen?

Bron: Alex Belsey