Wat is Zoekmachine Optimalisatie (SEO)?

Wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert op Google, fungeert het bedrijf als bibliothecaris en houdt het toezicht op een enorme bibliotheek met een wereldwijde boekencollectie. De woordzoeker moet nauwkeurig en relevant zijn. Als gevolg hiervan is het optimaliseren van zoekwoorden van cruciaal belang om zoekopdrachten op internet sneller en nauwkeuriger te maken. Een SEO-bedrijf kan u daarbij helpen.

Gebruikersintentie begrijpen

Het is belangrijker om tijdens het zoeken rekening te houden met het doel van de gebruiker dan alleen met de trefwoorden. Bij het zoeken naar een zoekopdracht zijn trefwoorden erg belangrijk. Met de vooruitgang in SEO-trends is het van cruciaal belang om de persona van de koper te begrijpen. Als een moeder bijvoorbeeld zoekt naar ‘Online babywinkelen’ in een zoekmachine, moet de zoekmachine informatie weergeven over de beste plaatsen om babyartikelen te kopen, zoals babykleding, kinderwagens, luiers, enzovoort, in plaats van informatie over plaatsen waar je baby’s kunt shoppen.

Rich Snippet in SERP

E-commercesites, blogs en entertainmentsites kunnen een rich snippet in de SERP gebruiken om verkeer vooraf te kwalificeren en de manier waarop ze hun klanten bedienen te verbeteren. Google geeft naast zoekresultaten ook resultaten voor navigatie, afbeeldingen en feedback weer, wat resulteert in een hoger aantal zoekresultaten. In de afgelopen jaren is deze stijging verdubbeld en zal naar verwachting doorzetten.

Wanneer een persoon bijvoorbeeld online naar een ziekenhuis zoekt met zijn mobiele telefoon, wordt gedetailleerde informatie weergegeven, zoals de naam van het ziekenhuis, de locatie, contactgegevens en openingstijden. Hiermee kan de gebruiker het nummer rechtstreeks vanuit het fragment bellen, in plaats van het nummer naar een toetsenblok te hoeven kopiƫren.

Cross-channelmarketing

Cross-channelmarketing, ook wel omni-channelmarketing genoemd, is een strategie voor de productblootstelling en promotie op meerdere platforms. Het belangrijkste doel van deze nieuwe marketingtrend is om via meerdere kanalen een sterke merkidentiteit tot stand te brengen en gebruikers in staat te stellen te kopen.

Mobiele marketing

Hoewel 80 procent van de consumenten het gebruik van mobiele telefoons heeft omarmd, blijkt uit gegevens dat mobiele telefoons 50 procent van het internetverkeer voor hun rekening nemen. In de afgelopen jaren hebben Accelerated Mobile Pages (AMP’s) een revolutie teweeggebracht in SEO door de efficiĆ«ntie, flexibiliteit en snelheid van webpagina’s te verbeteren. Als gevolg hiervan maakte Google onlangs bekend dat het meer nadruk gaat leggen op het indexeren van websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

HTTPS-rangschikking

Veel bedrijven zijn overgestapt van HTTP naar HTTPS sinds Google aankondigde dat SSL-codering een van de rangschikkingsfactoren in zijn zoekalgoritmen zou zijn. De verwijzingsgegevens worden verwijderd of worden niet geregistreerd als verkeer van een beveiligde HTTPS-site naar een niet-beveiligde HTTP-site gaat. Daardoor is er veel onduidelijkheid over waar het verkeer vandaan komt. Door het gebrek aan gegevensbescherming voor deze strategie is de kans echter groot om in de komende jaren achterop te raken in de ranglijst.

Bron: Arun Kirupa