Je blogt omdat je je kennis wilt delen; je blogt ook omdat je verkeer naar je website wilt trekken en hoog in de zoekresultaten wilt scoren.

U kent al de basis SEO-dingen die te maken hebben met factoren op de pagina en linkbuilding, maar er zijn talloze andere factoren die over het hoofd worden gezien.

Toegegeven, je zult ze nooit allemaal vernietigen, maar het is de moeite waard om wat tijd te besteden aan de makkelijke om ervoor te zorgen dat je blogs een grotere impact hebben.

Hier zijn vijf eenvoudige maar effectieve tactieken die u zou moeten gebruiken.

Verbluffende koppen

Hoe helpen geweldige koppen uw rankings?

Nou, meer doorkliks in de zoekresultaten verhogen je ranking omdat het algoritme meer waarde aan je blog zal hechten.

Dus als je relatief laag scoort, maar veel kliks krijgt, zal je ranking stijgen. Als u echter hoog scoort en geen doorkliks krijgt, wordt uw blog als irrelevant voor die zoekterm beschouwd en daalt uw positie.

Daarom verbeteren in het oog springende koppen uw rankings.

Gebruik afbeeldingen om uw positie te verbeteren

Het gebruik van afbeeldingen om naar uw blog te linken zal uw rankings verhogen en enige diversiteit aan uw backlinks geven.

De Alt-tag vertelt de zoekmachines over de inhoud van uw afbeelding. Wanneer u een afbeelding gebruikt om naar uw blogbericht te linken, dient de Alt-tag als trefwoord.

De beste manier om deze op links gebaseerde backlinks te krijgen, is door een infographic te maken die anderen kunnen gebruiken – vraag om een ​​afbeeldingsbacklink naar uw oorspronkelijke bericht.

Doen-volgen versus niet volgen

U streeft naar do-follow-links omdat ze laten zien dat uw blog van hoge kwaliteit is en een betrouwbare bron van informatie is.

Het probleem is dat veel profielsites en blogs alleen geen volglinks bieden. Een overmatige hoeveelheid hiervan zal ervoor zorgen dat uw blog niet vertrouwd lijkt – niet goed.

Links kopen (zeg alsjeblieft dat je dat niet doet) is de snelste manier om je rankings te verpesten. Concentreer je in plaats daarvan op gastbloggen voor blogs van hoge kwaliteit.

Linken naar vertrouwde blogs

Uitgaande links zijn net zo relevant als inkomende.

Als vertrouwde blog van hoge kwaliteit wordt van u verwacht dat u naar andere blogs van hoge kwaliteit linkt als u de waarde van uw blog in de ogen van de zoekmachines wilt verhogen.

Korte of lange blogs?

OK, ja, je zou waarschijnlijk een nuttige en informatieve blogpost van hoge kwaliteit kunnen schrijven die kort is, maar de zoekmachines houden van lange inhoud.

Maar niet alleen moet uw inhoud lang zijn (maar nog steeds van hoge kwaliteit, relevant en informatief), u moet ook werken aan het ontvangen van opmerkingen. Dit zal helpen de lengte van de unieke inhoud van elk bericht te vergroten.

Hoewel geen van deze ideeën revolutionair is, worden ze vaak over het hoofd gezien. Deze tips zijn eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren en helpen u meer uit uw bloggen te halen.

Voel je vrij om een ​​reactie achter te laten als je nog meer ideeën hebt over hoe je de beste rankings uit je blog kunt halen, of als je vragen hebt.

Bron: Sally Ormond