Dus wat maakt goede copywriting?

Goede copywriting moet voldoen aan vijf basisregels:

1. Het moet de aandacht van de lezer trekken met een pakkende kop.

2. Het moet belang houden door onmiddellijk te leveren wat in de kop werd beloofd.

3. Het moet absoluut duidelijk zijn wat uw boodschap is.

4. Het moet een sterke garantie hebben.

5. Het moet de gewenste resultaten opleveren.

Laten we elk van de vijf regels een voor een bekijken:

De aandacht van de lezer trekken zou uw #1 doelstelling moeten zijn. Op internet moet u ervan uitgaan dat de lezer uw verkoopexemplaar slechts “scant”. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat uw verkoopexemplaar de lezers dwingt om te stoppen met scannen en uw exemplaar te gaan lezen!

De eerste twee of drie woorden van uw kop zijn dus van cruciaal belang. Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde woorden of zinsdelen die de lezer snel betrekken, de beste “stoppers” of aandachttrekkers zijn voor koppen – krachtige woorden of zinsdelen zoals:

GRATIS…AANKONDIGING……GEWELDIG…AANTREKKELIJK…EENVOUDIG…GEHEIMEN…GEGARANDEERD…WIN… ONTDEK…GELD VERDIENEN…ER JONGER UITZIEN, GEWICHTSVERLIES, enzovoort.

Welke woorden u ook gebruikt als aandachttrekkers in uw kop, houd er rekening mee dat u maar een paar seconden de tijd heeft om de scanner bij de ogen te pakken en ze in uw exemplaar te trekken. Dus kies je woorden zorgvuldig en TEST, TEST, TEST!

Nadat uw kop zijn werk heeft gedaan om de lezer naar zich toe te trekken, moet uw exemplaar de lezer geïnteresseerd houden door onmiddellijk te leveren wat in de kop werd beloofd. Probeer niet schattig te zijn en bind je lezers niet aan het lijntje. Is het je bijvoorbeeld opgevallen hoe ik meteen begon te vertellen over “5 regels van goed copywriting?”

Respecteer altijd de tijd van uw lezers.

Vervolgens moet het absoluut glashelder zijn wat uw boodschap is. Verander geen simpele woorden in raketwetenschap. U brengt uw lezers alleen in verwarring en verwarde lezers kopen niet.

Daarom is het een goed idee om uw exemplaar “domme” te maken en zo te schrijven dat een kind het kan begrijpen.

Dat betekent wegblijven van grote woorden of woorden waarvan een kind niet kan begrijpen wat ze betekenen.

Het betekent ook wegblijven van lange alinea’s en lange zinnen.

Als uw exemplaar er te intimiderend uitziet, wordt het niet gelezen.

Zie je hoe gemakkelijk het is om dit artikel te lezen? Schrijf zo. Waarom? Omdat alleen al in de Verenigde Staten een op de zeven mensen (meer dan 40 miljoen mensen) nauwelijks een jobaanbieding of energierekening kan lezen, waardoor ze aantoonbaar functioneel analfabeet zijn.

De bovengenoemde cijfers houden zelfs geen rekening met het analfabetisme in andere landen.

Helaas hebben veel volwassenen die op internet surfen geen goede lees- en begripsvaardigheden. Daarom moet uw exemplaar eenvoudig en direct zijn, zonder de lezers daadwerkelijk te ‘beledigen’. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat hoe langer en sterker je garantie is, hoe minder rendement je hebt? Het is waar.

Helaas schrikken veel bedrijven terug om sterke garanties te geven, omdat ze denken dat een groot percentage van hun klanten ze zullen accepteren. Dit is een mythe.

Tenzij uw product of dienst absoluut rommel is, zal hoogstens slechts ongeveer 1-2 procent van uw klanten ooit gebruik maken van uw garantie.

Deze percentages zijn al tientallen jaren constant. Dus als je een garantie van 30 dagen hebt gebruikt, ga dan naar een hoger niveau en probeer 60 dagen, 90 dagen of 6 maanden. Dit geeft lezers meer vertrouwen in uw aanbod en zorgt voor meer omzet.

En tot slot draait het allemaal om resultaten. Het gaat niet om stijlpunten. Het gaat niet om het schrijven van bekroonde teksten. Het maakt echt niet uit wat iemand anders van je schrijven vindt. Geen van die dingen doet ertoe. Het enige dat telt, zijn resultaten.

Krijgt uw exemplaar de gewenste resultaten – of het doel van uw exemplaar nu verkopen is of leads, verkeer, enz. binnenhalen?

Ik heb bijvoorbeeld verkoopexemplaren gezien in tijdschriften en kranten, die ik verschrikkelijk vond.

Maar toen bleef ik diezelfde advertenties keer op keer zien. Dat is een duidelijke indicatie dat die advertenties geld opleveren. Offline media adverteren is duur. De meeste bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om hun advertenties te blijven herhalen, tenzij ze geld verdienen.

Tot slot, je hoeft niet per se de volgende Woodward of Bernstein te zijn om een ​​goed exemplaar te schrijven. Volg gewoon de 5 basisregels die in dit artikel worden gepresenteerd, en het komt goed!

Bron: Dale King