Waarom zijn mensen bang voor SEO?

Als u een ondernemer of een kleine ondernemer bent, heeft u waarschijnlijk van iedereen gehoord dat u SEO (Search Engine Optimization) moet leren en een online strategie voor uw bedrijf moet voorbereiden. De meeste mensen zoeken immers vaak naar producten of diensten op internet.

U bent zich terdege bewust van het feit dat u een website nodig heeft en dat het een beetje werk kost om deze in de webzoekmachines te laten verschijnen. Zo investeert u wat tijd en energie – besteedt u eventueel de klus uit – en bouwt u een website voor uw bedrijf. Mogelijk gebruikt u een vooraf ontworpen thema om de site in de lucht te krijgen.

Overigens is de site ondanks je serieuze pogingen niet voldoende verbeterd.

Je begrijpt dat; u wilt echter niet al die “SEO-dingen” beheren. Van alles wat je hebt gehoord, kost zoekmachineoptimalisatie veel tijd en zijn de technieken te technisch voor je. Je dacht dat het (SEO) geen kritische resultaten garandeert. Dus waarom zou je je er druk om maken?

Een heleboel ondernemers voelen zich in deze richting. Ze ontdekken hoe belangrijk SEO is, maar stellen tegelijkertijd uit om zelf met SEO te beginnen of een organisatie in te huren.

Hier zijn enkele feiten die mensen bang maken voor SEO-

1. Er is geen magische formule-

Als je gelooft dat SEO een magisch elixer is voor snelle online winst en succes, zul je erg gefrustreerd en teleurgesteld zijn. Zoekmachineoptimalisatie is belangrijk voor de productiviteit van uw bedrijf, maar het zal behoorlijk wat tijd en energie vergen voordat u een ROI (Return on Investment) ziet.

In het bedrijfsleven moet elk systeem en elke kruistocht wat winst opleveren, dwz wat ROI. Als er iets is dat niet helpt bij de ontwikkeling van uw bedrijf, dan doet u het niet. Omdat de ROI van SEO traag aankomt, vinden veel mensen dat SEO niet belangrijk is en op deze manier stapelen ze het op lagere prioriteiten.

Degenen die nieuw zijn met SEO zullen er veel tijd en geld in steken en zijn regelmatig gefrustreerd door het uitblijven van resultaten. Dit zorgt ervoor dat veel ondernemers aarzelen om een ​​SEO-campagne te starten en deze voor de lange termijn vol te houden.

Men moet begrijpen dat de resultaten op de lange termijn zullen komen als de strategie goed wordt gepland en uitgevoerd. Ze komen alleen niet meteen. Zoekmachineoptimalisatie is een belangrijke techniek voor een bedrijf en mag niet over het hoofd worden gezien. Wees geduldig en zoek naar logische strategieën en processen, geen magie.

2. Het kost te veel tijd

Degenen die nieuw zijn bij SEO, stellen zich voor dat dit soort online marketingstrategie vrij complex is en dat het proces veel stappen en onderdelen omvat. Hoewel er een heleboel componenten zijn waarmee u rekening moet houden bij het verbeteren van uw site, moeten ze niet allemaal tegelijkertijd worden gedaan.

Net als punt 1 hierboven, aarzelen degenen die nieuw zijn in SEO vaak om een ​​dure en vervelende SEO-strategie te beginnen wanneer het de indruk wekt dat al het werk en de geïnvesteerde tijd tevergeefs is. Nogmaals, wees geduldig.

Er zijn verschillende alternatieven voor drukke ondernemers bij het omgaan met SEO. De eerste keuze is om alle SEO-opdrachten en -verplichtingen uit handen te geven aan een digitaal marketingbureau. Wanneer u in wezen niet voldoende tijd heeft om het zonder de hulp van iemand anders te doen, kunt u natuurlijk de hele procedure overdragen aan een SEO-organisatie. Langs deze lijnen kunt u uw tijd en energie investeren in het onderhouden van uw bedrijf terwijl de organisatie de online campagnes uitvoert.

De andere keuze is om de SEO zelf af te handelen. Probeer niet te beginnen door te proberen alles te doen, behalve het stap voor stap te doen. U bespaart geld en leert meer over SEO; u zult echter al die tijd veel tijd moeten investeren.

3. Zoekmachineoptimalisatie is te technisch.

Talloze bedrijfseigenaren die nieuw zijn met SEO denken dat SEO een technisch, gecompliceerd proces is dat wordt gedaan door een webdesigner of een ‘briljante computernerd’. Ze voelen zich niet gekwalificeerd om SEO uit te voeren of proberen het zelfs te leren.

Veel onderdelen van SEO kunnen door iedereen worden uitgevoerd. U hoeft geen computerdiploma te hebben om SEO-activiteiten uit te voeren. Een persoon met elementaire computerkennis kan sommige van deze activiteiten gemakkelijk uitvoeren. Basis-SEO is allesbehalve moeilijk te leren en kost slechts een paar uur leren. Op het moment dat uw organisatie jong is en SEO nieuw voor u is, kunt u zich het beste concentreren op het uitvoeren van een paar fundamentele SEO-componenten en -strategieën.

Er zijn ook tal van technische onderdelen en veel kleine bedrijven zijn bezorgd dat digitale marketingbureaus hen zullen proberen te overstelpen met een enorme hoeveelheid digitale termen en vreemde claims. Probeer je daardoor niet te laten stressen, verduidelijk gewoon je zorgen en stel veel vragen, en een goed bureau zal je door alle aspecten van de procedure leiden.

4. Niet genoeg klanten online krijgen.

Een van de breed besproken onderdelen van SEO zijn zoekwoorden. Zoekwoordonderzoek en doelgroep is een veel voorkomende strategie die onmiddellijk wordt gestart wanneer u een campagne start. Als u dit helemaal alleen doet, loopt u misschien meteen het enorme aantal relevante zoekwoorden tegen het lijf en voelt u zich een beetje overweldigd door de mogelijke resultaten. Maar hoe bepaal je op welk zoekwoord je je moet concentreren?

Als u meer te weten komt over zoekwoordonderzoek, kunt u een idee krijgen voor welke woorden uw site momenteel gepositioneerd is en welke zoekers gebruiken om uw site te ontdekken. U kunt ook trefwoorden vinden op basis van relevantie, concurrentieniveau en zoekvolume.

Hoe meer u uw website analyseert en patronen-trefwoorden ontdekt, hoe gemakkelijker en sneller het zal zijn om zoekwoorden te identificeren die gericht zijn op de juiste doelgroep die uw product of diensten wil kopen en zo wordt omgezet van verkeer naar uw klanten.

5. De complexiteit van SEO.

Je zult een beetje verbaasd zijn als iemand je vertelt dat er meer dan 200 factoren zijn die Google analyseert bij het rangschikken van een website. Hoe kan men al deze factoren aanpakken?

Deze complexiteit van SEO is genoeg om ondernemers af te schrikken die liever geen tijd en energie verspillen om alles te beheren. Of aan de andere kant kunnen ze de andere kant op gaan en zich gaan concentreren op een enkele rankingfactor. Sommige ondernemers of bedrijfseigenaren zijn tevreden met het vinden van informatie over SEO en het implementeren van een aantal fundamentele SEO-activiteiten voor hun sites. Dit is een begin; de volledige kracht en mogelijkheden van SEO zullen echter nooit volledig worden gerealiseerd.

Zoekmachineoptimalisatie kost tijd, geld en oprechte inspanningen. De angst dat SEO overdreven technisch, complex en gimmicky is, zijn veelvoorkomende waanideeën bij mensen die nieuw zijn in SEO. Hoe meer u zelf over SEO leert, hoe meer u zich op uw gemak en zelfverzekerd voelt om uw eigen SEO te doen of nauw samen te werken met een digitaal marketingbureau.

Bron: Amandeep Yadav