Als u moeite heeft om de ranking van uw website of blog te verbeteren, bent u op de juiste pagina. In dit artikel geven we je een paar belangrijke tips waarmee je de meest voorkomende SEO-fouten kunt voorkomen. Het maken van deze fouten zal een negatieve invloed hebben op de positie van uw website of blog in de belangrijkste zoekmachines. Als je deze fout blijft maken, loopt je website een groter risico om verbannen te worden. Lees verder om meer te weten te komen.

1. Geen expert inhuren

Zoekmachineoptimalisatie kost veel tijd. Daarnaast moet u op de hoogte zijn van de huidige trends, algoritmewijzigingen en strategieën. Tegenwoordig zijn veel marketeers zich bewust van de basisprincipes van Search Engine Optimization. Daarom kunnen ze zelf de optimalisatie van hun website uitvoeren. De meesten van hen gaan echter op dit avontuur zonder de basis te kennen.

Dit is waar ze uiteindelijk ernstige fouten maken. Als u niet over de juiste vaardigheden en tools beschikt, raden we u aan in plaats daarvan de diensten van een professional in te huren.

2. Geloven in onrealistische beloften

Als u een professional gaat inhuren, zorg er dan voor dat u kiest voor een die veilige methoden gebruikt. Er zijn geen snelkoppelingen als het gaat om het rangschikken van uw website. Houd er rekening mee dat u grote zoekmachines, zoals Google, niet kunt misleiden om een ​​betere positie te krijgen voor uw gewenste zoekwoorden. Tegenwoordig zijn zoekmachines extreem slim. Met andere woorden, u moet nooit proberen het systeem te bedriegen, anders kunt u bestraft worden. Dus misschien wilt u een provider inhuren die realistische beloften doet.

3. “illegale” trucs volgen

Voordat u met een serviceprovider in zee gaat, moet u ervoor zorgen dat u weet welke methode ze gaan gebruiken. Wat u moet doen, is alleen white hat-praktijken volgen. Aan de andere kant omvat illegale SEO tips en trucs die de richtlijnen van zoekmachines schenden, zoals het vullen van zoekwoorden, het kopen van backlinks, het uitwisselen van links en het opnemen van verborgen tekst. Hoewel u snel winst kunt maken door illegale SEO, neemt u veel risico’s.

We raden u dus aan alleen white hat-methoden te volgen om uw positie in zoekmachines te verbeteren. Dit omvat het bijwerken van uw website met hoogwaardige inhoud en het optimaliseren van de inhoud voor zoekmachines zonder regels te overtreden

4. Algoritmewijzigingen negeren

Tegenwoordig veranderen zoekmachines hun algoritmen om de manier waarop websites worden gerangschikt te verbeteren. Het idee is om cheaters te identificeren die het systeem manipuleren. In de afgelopen vijf jaar hebben Google-algoritmen veel grote veranderingen ondergaan. Dus Google volgt tegenwoordig een andere methode om websites te rangschikken. Dus misschien wilt u de recente updates volgen als u geweldige resultaten wilt behalen. Als u geen tijd heeft om over deze wijziging te lezen, raden we u aan de diensten van een SEO-expert in te huren.

5. Kiezen voor verkeerde zoekwoorden

Ten slotte is een van de meest voorkomende fouten het volgen van niet-strategische zoekwoorden als het gaat om SEO. U wilt dus misschien geen tijd verspillen aan het optimaliseren van uw inhoud voor de verkeerde zoekwoorden. U wilt bijvoorbeeld geen zoekwoorden gebruiken die al te concurrerend zijn. In plaats daarvan moet u zoekwoorden met weinig concurrentie gebruiken die nog steeds veel verkeer kunnen genereren.

Kortom, als u deze 5 fouten vermijdt, kunt u uw website rangschikken en toch genieten van geweldige resultaten. Hopelijk helpen deze tips je om het meeste uit je inspanningen te halen.

Bron: Abdul Waheed Zafar