Hopelijk heb je het verkeer gecontroleerd – bezoekers van je website en beoordeeld hoeveel mensen de site bezoeken, zijn ze de eerste keer of terugkerende bezoekers, naar welke pagina kijken ze en selecteren ze een actie op de website, zoals het invullen van een formulier , aanmelden voor uw nieuwsbrief, iets kopen of informatie opvragen.

Wilt u meer bezoekers trekken en meer bezoekers naar uw website trekken? Hier zijn 5 methoden die u kunt gebruiken om verkeer te genereren.

Website trefwoorden en zoekmachines. Kijk naar uw website en controleer of de metatags “title”, “description” en “keywords” aan uw webpagina’s zijn toegevoegd. Deze zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website wordt geïndexeerd door zoekmachines zoals Google en Yahoo. Gebruik in de tekst van uw pagina – vooral uw startpagina – de woorden die u en de behoeften van uw doelgroep het beste beschrijven als onderdeel van de hoofdtekst. Nadat dit alles is gedaan – registreer de site bij Google, Yahoo en andere grote zoekmachines. Al deze hebben gratis indieningsformulieren, maar er is geen garantie hoe lang het zal duren. Blijf uw statistieken bekijken en u zult zien wanneer u verkeer van zoekmachines begint te krijgen. Kijk naar de zoekwoorden die mensen gebruiken om uw site te vinden en verfijn deze zoekwoorden op uw pagina’s.

E-mail nieuwsbrieven en aankondigingen. Vertel de mensen op uw lijst(en) over uw website en wat ze daar kunnen vinden en waarom ze deze zouden moeten bezoeken. Voeg een aanmeldingsformulier toe op de site en een stimulans voor mensen om zich aan te melden voor uw nieuwsbrief. Uw nieuwsbrief en aankondigingen zullen uw RETURN-bezoeken aan de website echt vergroten. Onthoud dat mensen duizenden websites kunnen bezoeken en zelfs als ze u bij hun eerste bezoek leuk vinden, moeten ze eraan worden herinnerd om terug te keren.

Links. Links van andere websites naar u bouwen geloofwaardigheid op en verbeteren ook uw positie in de zoekmachines. Dit worden inkomende links genoemd. Als u een bron of een pagina met links op uw site heeft – u kunt doorlinken naar nuttige sites – en neem dan contact op met de andere website-eigenaar en vraag hen om naar u te linken. Als u gelieerde ondernemingen, partners, sponsors of andere relaties heeft, stuur ze dan de link naar uw website, uw logo en een sleutelzin en vraag of ze uw link aan hun website willen toevoegen.

Handtekeningbestand. Voeg uw websiteadres toe aan uw e-mailhandtekeningbestand. Maak hier ook een organisatiebeleid van en laat iedereen een standaard handtekeningbestand maken dat de websitelink bevat. Vermeld het websiteadres ook in alle papieren correspondentie, flyers, brochures, advertenties, artikelen en PR en natuurlijk uw visitekaartje.

Online sociale netwerken. Creëer uw eigen aanwezigheid op de grote sociale netwerksites zoals Facebook-pagina en -groep en LinkedIN. Neem deel aan de groepen en discussieforums en neem uw website op als onderdeel van uw profiel.

Met behulp van deze methoden kunt u het verkeer naar uw website vergroten – maar onthoud dat uw website aantrekkelijk en interessant moet zijn voor de persoon en een aantal passende oproepen tot actie moet hebben – anders zullen uw inspanningen verkeer genereren maar u niet helpen bij het bereiken van uw doelstellingen.

Bron: Denise Davies