Telkens wanneer ik de kans krijg om naar de webdesigntrends van overal op internet te kijken, is een ding dat me altijd teleurstelt, dat ze allemaal hetzelfde zijn van vorig jaar, of waarschijnlijk niet wat je tegenwoordig ziet. Ik bedoel, kom op, animatie is altijd beschouwd als een grote trend in het verbeteren van een website, en dat ook vandaag nog. Weet je echter hoe groot een trendanimatie is? Serieus, als je echt een checklist met trends hebt en als je er een animatievideo op volledig scherm aan gaat toevoegen, kun je beter eerst een niche-reeks van topwebsites bekijken voordat je dit doet. Niemand vindt het leuk meer om een ​​geanimeerde video te zien. Er is veel meer dan dat. Om het te bewijzen, laten we eens kijken naar 5 nichetrends die de webdesignarena stormenderhand zullen veroveren.

1. Een niet-scrollbaar volledig scherm kan een verschil maken

Dus ten slotte raken mensen gewend aan sites die niet scrollbaar zijn, omdat ze minder inspanningen hoeven te leveren in sitenavigatie. Stel je voor dat je tot in de eeuwigheid door die ene pagina-sites scrolt, met een plakkerige kop die je helemaal naar beneden begeleidt. Het is altijd verfrissend om pagina’s te zien waarin alles aanwezig is binnen het scherm, en je hoeft niet te scrollen om naar andere pagina’s te navigeren. Tegenwoordig hebben mensen het erg druk, en niet-scrollende sites kunnen hen veel tijd besparen. Laten we een paar voorbeelden bekijken waarom dit geweldig is.

 • Basisprincipes van Facebook-privacy
  Facebook maakt gebruik van schuifregelaars aan de zijkant om stapsgewijze instructies uit te leggen over de basisprincipes met betrekking tot hun privacybeleid, ondersteund door enkele prachtige illustraties. Geweldig, niet?
 • Fantasie
  Fantasy is een ontwerpbureau dat geweldig werk doet om alles boven de plooi te houden. Hoewel het lijkt alsof er een soort van scrollen bij betrokken is, is dat in werkelijkheid niet het geval. Als u in het werkgedeelte kijkt, krijgt u toegang tot de inhoud onder de vouw door op de pictogrammen boven de vouw te klikken.
 • KLM 50 Reizen
  Nog een prachtig voorbeeld van het implementeren van dit concept, waarbij je door 50 bestemmingen wordt geleid met behulp van een video waarin je achterover moet leunen en ontspannen, terwijl je kijkt naar de beste plaatsen om te bezoeken in de buurt. Gebruik indien nodig de pijltjestoetsen of de spatiebalk voor een beetje navigatie, zodat gebruikers de muis niet hoeven te gebruiken.

2. Een kop in een plakkerig formaat aan de zijkant

Dit is een geheel nieuwe trend, gezien op zeer weinig sites. Het is altijd het beste om dit soort trends te controleren op sites van ontwerpstudio’s of bureausites. Dit is een stijl waarbij je een plakkerige kop hebt die met de tekst meebeweegt, terwijl je naar beneden scrolt. Dit is een geweldige trend die alleen op desktops te vinden is en niet bedoeld is voor mobiel kijken. Laten we een paar voorbeelden bekijken waarom dit geweldig is.

 • Code & Theorie
  De site maakt gebruik van stadskoppen als een plakkerig formaat, dus wanneer u scrolt, verschijnt de gerelateerde stadsnaam aan de linkerkant en verandert deze wanneer u doorgaat met scrollen.
 • Stapeloverloop
  Hierin lijkt de subnavigatie plakkerig te zijn terwijl u scrolt, waarbij alleen de markering verandert op basis van het gedeelte dat aan de rechterkant verschijnt.
 • DDB Sthlm
  Wanneer u naar beneden scrolt, ziet u dat het bijbehorende menu aan de zijkant plakkerig blijft en dat alleen menunamen veranderen volgens de inhoud.

3. Bij het laden draait alles om het tonen van het logo

Dit is een andere grote trend die tegenwoordig aan populariteit wint. Het enige dat je hebt terwijl de site wordt geladen, is het laten zien van het logo. Laten we een paar voorbeelden bekijken waarom dit geweldig is.

 • Instrument
  Wanneer u de website opent, is het enige dat u ziet terwijl het laden plaatsvindt, het logo. Daarna verdwijnt het en verschijnt het pas weer als je het menu opent.
 • Fubizi
  De site heeft verschillende logo’s die bedoeld zijn voor verschillende secties. Dus als je een sectie opent, heb je een ander logo met een aantal leuke animaties.
 • Dit ook
  Nog een geweldig ontwerp waarbij het menunavigatiepictogram de rol van het logo overneemt door de positie vast te houden en als een lader te fungeren. Niet direct, maar het ontwerp maakt een indirecte benadering van deze trend die de norm overtreedt.

4. Achtergrondafbeeldingen verschijnen op een storende manier

Stel je voor, de achtergrondafbeeldingen nemen het hele terrein van de site in beslag. Dit is zeker geen nieuwe trend. Wat echter nieuw is, is dat wanneer de muis over de achtergrond zweeft, de achtergrondafbeelding plotseling beweging begint te vertonen. Dit is nu een geweldige trend. Laten we een paar voorbeelden bekijken waarom dit geweldig is.

 • Laat me pulseren
  De site gebruikt de trend behoorlijk overtuigend, zodat wanneer je over de achtergrond zweeft, je digitale bergen ziet oprijzen, waar de cursor ook beweegt.
 • Actieve theorie
  Dit is weer een geweldige site waarbij de achtergrond bewegingen laat zien terwijl je cursor hier en daar beweegt. Het lijkt alsof je een soort vervorming in de digitale achtergrond creëert.
 • Details
  Op de site moet u mogelijk wat scrollen. Maar als je dat doet, en als je de onderkant van het team bereikt, heb je een mooie vervorming. Hoewel een beetje, maar leuk!

5. Animaties over de top gebruiken door een creativiteitstoets

Aangezien dit tegenwoordig mogelijk is, waarom zou u er dan niet voor kiezen? Animaties kunnen, wanneer ze op de juiste manier worden geïntroduceerd, wonderen verrichten, waardoor de algehele ervaring vermakelijk en aangenaam genoeg is. Doe het met grote voorzorg omdat het je laadtijd en snelheid kan vergen, maar doe het overdreven om het allemaal de moeite waard te maken.

 • Waaark
  De ontwerpstudio heeft dit jaar een van de meest verbluffende ervaringen op het gebied van visuals geproduceerd. De site doet geweldig werk door echt over de top te gaan als het gaat om animaties.
 • Animocons
  Een klassiek voorbeeld van op klikken gebaseerde animaties, waarbij alles gebeurt met slechts enkele klikken.
 • Rally interactieve bèta
  Een andere site met de juiste soort animaties, die overal gek wordt, en animatie-effecten die veranderen met klikken, terwijl de dingen eenvoudiger blijven als je niets hebt geselecteerd.

Bron: Harikrishna Kundariya