Telkens wanneer ik de kans krijg om naar de webdesigntrends van overal op internet te kijken, is een ding dat me altijd teleurstelt, dat ze allemaal hetzelfde zijn van vorig jaar, of waarschijnlijk niet wat je tegenwoordig ziet. Ik bedoel, kom op, animatie is altijd beschouwd als een grote trend in het verbeteren van een website, en dat ook vandaag nog. Weet je echter hoe groot een trendanimatie is? Serieus, als je echt een checklist met trends hebt en als je er een animatievideo op volledig scherm aan gaat toevoegen, kun je beter eerst een niche-reeks van topwebsites bekijken voordat je dit doet. Niemand vindt het leuk meer om een ​​geanimeerde video te zien. Er is veel meer dan dat. Om het te bewijzen, laten we eens kijken naar 5 nichetrends die de webdesignarena stormenderhand zullen veroveren.

1. Een niet-scrollbaar volledig scherm kan een verschil maken

Dus ten slotte raken mensen gewend aan sites die niet scrollbaar zijn, omdat ze minder inspanningen hoeven te leveren in sitenavigatie. Stel je voor dat je tot in de eeuwigheid door die ene pagina-sites scrolt, met een plakkerige kop die je helemaal naar beneden begeleidt. Het is altijd verfrissend om pagina’s te zien waarin alles aanwezig is binnen het scherm, en je hoeft niet te scrollen om naar andere pagina’s te navigeren. Tegenwoordig hebben mensen het erg druk, en niet-scrollende sites kunnen hen veel tijd besparen. Laten we een paar voorbeelden bekijken waarom dit geweldig is.

2. Een kop in een plakkerig formaat aan de zijkant

Dit is een geheel nieuwe trend, gezien op zeer weinig sites. Het is altijd het beste om dit soort trends te controleren op sites van ontwerpstudio’s of bureausites. Dit is een stijl waarbij je een plakkerige kop hebt die met de tekst meebeweegt, terwijl je naar beneden scrolt. Dit is een geweldige trend die alleen op desktops te vinden is en niet bedoeld is voor mobiel kijken. Laten we een paar voorbeelden bekijken waarom dit geweldig is.

3. Bij het laden draait alles om het tonen van het logo

Dit is een andere grote trend die tegenwoordig aan populariteit wint. Het enige dat je hebt terwijl de site wordt geladen, is het laten zien van het logo. Laten we een paar voorbeelden bekijken waarom dit geweldig is.

4. Achtergrondafbeeldingen verschijnen op een storende manier

Stel je voor, de achtergrondafbeeldingen nemen het hele terrein van de site in beslag. Dit is zeker geen nieuwe trend. Wat echter nieuw is, is dat wanneer de muis over de achtergrond zweeft, de achtergrondafbeelding plotseling beweging begint te vertonen. Dit is nu een geweldige trend. Laten we een paar voorbeelden bekijken waarom dit geweldig is.

5. Animaties over de top gebruiken door een creativiteitstoets

Aangezien dit tegenwoordig mogelijk is, waarom zou u er dan niet voor kiezen? Animaties kunnen, wanneer ze op de juiste manier worden geïntroduceerd, wonderen verrichten, waardoor de algehele ervaring vermakelijk en aangenaam genoeg is. Doe het met grote voorzorg omdat het je laadtijd en snelheid kan vergen, maar doe het overdreven om het allemaal de moeite waard te maken.

Bron: Harikrishna Kundariya