Welke expert u ook heeft ingehuurd of hoeveel geld u heeft uitgegeven, er is geen andere barometer die meer betekent voor een succesvolle zoekmachinemarketingstrategie dan hoeveel conversies en rendement op uw investering uit uw zoekcampagne komen.

Ongeacht de service die wordt aangeboden – organische SEO of betaald zoeken (of een combinatie van beide) zoekmachinemarketeers hebben niet alleen de taak om gekwalificeerd verkeer naar uw website te leiden, maar ook om advies te geven over websiteconversie-optimalisatie om de kans op een verkoop of ander soort conversie voor de websites van hun klanten.

Het realiseren van het conversiepotentieel van uw website is afhankelijk van vele factoren, zoals de aantrekkelijkheid van de website, de inhoud op de site en het navigatiegemak voor gebruikers die de site bezoeken. Hieronder identificeer ik vijf conversie-optimalisatietips die helpen om eenvoudige websitebezoekers om te zetten in conversies.

Evalueer uw concurrentie

Bepaal eerst wie uw sterkste concurrentie op de markt is. Ga dan op een kleine verkenningsmissie en ontdek alles wat je kunt over die concurrent(en). Welke strategie├źn gebruiken ze om meer verkeer te genereren en meer verkopen op hun site(s) te genereren? Bieden ze deals of speciale promoties? Hebben ze gemakkelijker te vinden product-/service-informatie? Hebben ze getuigenissen van klanten die hun product/diensten onderschrijven?

Neem wat je hebt geleerd van je verkenningsmissie en bedenk je eigen aangepaste plan om meer bezoekers op je website te converteren.

Denk zoals uw klanten

Als u een klant van uw website was, zou u dan weten hoe u zich kunt verplaatsen en vinden wat u zoekt? Om uw website goed te optimaliseren voor conversies, moet u denken zoals uw klanten. Naar welke informatie zijn ze op zoek bij het bepalen welk product ze willen kopen? Laadt uw website snel (u wilt ze niet afschrikken met een trage website?) Is er gemakkelijke toegang tot contactgegevens? Zijn er speciale aanbiedingen beschikbaar op de website waar ze van kunnen profiteren (vergeet niet dat mensen dol zijn op een goede deal!)?

Waardevolle webinhoud produceren

Conversies zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van de inhoud op uw website, net als een succesvolle SEO-campagne. De inhoud op uw website moet uw merk en uw service/productopties op een duidelijke en beknopte manier effectief communiceren. Uw webinhoud moet gericht zijn op conversies door het scala aan voordelen van uw product/dienst uit te leggen, en moet een sterke call-to-action bevatten die uw bezoekers ertoe aanzet om te converteren.

Google heeft het voor website-eigenaren nog gemakkelijker gemaakt om hun pitch voor conversie-optimalisatie te verbeteren door de introductie van Inhoudsexperimenten als onderdeel van hun Google Analytics-programma. In inhoudsexperimenten kunnen website-eigenaren verschillende varianten van bestemmingspagina’s splitsen met afzonderlijke inhoud om te analyseren en te bepalen welke webpagina effectiever is voor het stimuleren van conversies.

Aanbieding Speciale Promoties

Kortingen, door One Get Ones, gratis verzending, couponcodes en gratis eBooks zijn allemaal effectieve methoden die websitegebruikers ertoe aanzetten om te converteren. Het aanbieden van dit soort promoties geeft uw bezoekers het psychologische voordeel dat ze een deal krijgen voor hun aankoop en vergroot de kans dat ze die aankoop ook daadwerkelijk doen.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste aanbiedingen kortetermijnvoordelen voor conversies hebben en voortdurend moeten worden verbeterd om gevestigde klanten te behouden.

Wees betrouwbaar

De uiteindelijke website conversieratio optimalisatie strategie die ik zal bespreken is gewoon betrouwbaar zijn voor bezoekers. Wees transparant met uw sitebezoekers. Zorg voor duidelijk gemarkeerde contactgegevens, zodat klanten ze gemakkelijk kunnen vinden. Bied links naar uw sociale media-pagina’s zodat gebruikers de primeur over uw bedrijf kunnen krijgen van echte klanten.

Als uw website gegevens verzamelt, moet u een duidelijk privacybeleid hebben waarin staat waarvoor hun informatie zal worden gebruikt. Heb verzend- en retourbeleid. Als uw website dit vereist, installeer dan een SSL-certificaat zodat websitebezoekers weten dat uw websiteverbinding versleuteld en veilig is.

Elk van deze eenvoudige strategie├źn kan de conversieratio op uw website aanzienlijk verbeteren, zodat u het meeste haalt uit uw investering in zoekmachinemarketing.

Bron: Chris J Everett