Responsive webdesign biedt een geweldige webervaring. Als u iets voor traditionele desktops wilt ontwikkelen en ontwerpen, maakt u waarschijnlijk de grootste fout van uw leven. Ja, op deze manier bedient u slechts 75 procent van het publiek en laat u de andere 25 procent over. Voorbij zijn de dagen dat u door websites op uw pc’s bladerde; vandaag is het tijdperk van Responsive webdesign. Nu technologie in bijna elk huishouden aanwezig is, zou uw website zichtbaar zijn op alles met een scherm, zoals slimme horloges, desktops, laptops, tablets en telefoons. Als u deze ervaringen negeert, zou de effectiviteit van uw website worden verminderd, waardoor uw online zichtbaarheid wordt beperkt. Het is duidelijk dat de investering in inspanning en tijd die nodig is om een ​​responsieve website te ontwikkelen groter is in vergelijking met zijn tegenhanger voor desktopcomputers, maar het potentieel en het gewonnen publiek zijn enorm, aangezien deze websites altijd en overal toegankelijk zijn. Veel ontwikkelaars maken echter bepaalde fouten wanneer ze aan een responsief webontwerpproject beginnen. In dergelijke gevallen is het goed om een ​​bedrijf gespecialiseerd in responsieve webdesigndiensten, de taak afhandelen. Lees verder om meer te weten te komen over de weinige veelvoorkomende fouten en ook over de manieren om ze te vermijden.

Fout nr. 1 Het gedrag van bezoekers niet analyseren!

Waarschijnlijk in een opwinding en haast om een ​​goede mobiele aanwezigheid op te bouwen, hebben retailers vaak de neiging om bezoekersgedrag te missen. Voor responsief webdesign is deze analyse uiterst cruciaal omdat het veel statistieken onthult, zoals goed uitgevoerde bewerkingen, veelgebruikte apparaten, conversiepercentages, problemen die door kopers zijn opgeworpen en nog veel meer. Over dit alles moet u nadenken om perfect aan de behoeften van uw geliefde bezoekers te voldoen.

Fout nr. 2 Eerst concentreren op de desktopversie!

Als het gaat om de ontwikkeling van e-commercewebsites, richten de meeste verkopers zich eerst op het ontwerp van hun desktopversie en vervolgens op kleinere versies voor mobiele schermen en andere apparaten. Ontwikkelaars hebben de neiging om de technische uitdagingen over het hoofd te zien die zich kunnen voordoen wanneer de site wordt verkleind van desktopversies naar mobiele versies; het is goed om te beginnen met het kleine scherm en dan op te schalen voor traditionele desktopversies.

Fout nr. 3 Correct testen niet gedaan!

Voordat je de responsive website openbaar maakt, is het verplicht om deze grondig te testen. Vaak geven ontwikkelaars deze responsieve sites vrij met minimale of helemaal geen tests. Sommige retailers hebben niet voldoende middelen en in een haast om de site live te maken, vermijden ze deze grondig te testen.

Fout nr. 4 Het ontwerpen van kleine call-to-action-knoppen!

Ontwikkelaars doen er alles aan om alles op kleine schermen aan te passen en daardoor zijn de call-to-action buttons die ze ontwerpen te klein. Hierdoor klikken gebruikers uiteindelijk op de verkeerde knoppen en koken ze van frustratie, dankzij het kleine formaat.

Fout nr. 5 Minder inhoud

Vaak verbergen ontwikkelaars inhoud om de webpagina kleiner te laten lijken. Wanneer de inhoud nu niet zichtbaar is, worden de SEO-prestaties in grote mate belemmerd, omdat de zoekmachines vinden dat inhoud ontbreekt in alternatieve versies. Dit vermindert de waarde van de website, wat leidt tot een lage SERP.

Zoek de hulp van een goed e-commerce website-ontwikkelingsbedrijf die u door de ins en outs van responsive webdesign kan leiden.

Bron: Brian Gibson