Hedendaagse voedselwebsites maken gebruik van een geweldig interface-ontwerp, prachtige fotografie, eenvoudige interface, schitterende kleuren, aantrekkelijke lettertypen, hoogwaardige inhoud en enkele magische ingrediënten.

1. Verleidelijke fotografie

Telkens wanneer we door een food-gerelateerde blog of website surfen, zijn de ogen eerst gericht op het eten. Elke website voor lekker eten is een combinatie van briljante fotografie en geweldige foto’s en goede bewerkingsvaardigheden. Elke keer dat u een voedselwebsite ziet, moeten de afbeeldingen verrukkelijk, fris en mooi zijn.

Foodfotografie is een kunst die je moet beheersen. Om elke afbeelding perfect te maken, moet uw beplating perfect zijn – borden, bestek en glazen.

2. Aantrekkelijke kleuren

Kleur speelt een grote rol in het ontwerpproces van uw website. Kleuren kunnen je eten er verleidelijk of saai uit laten zien. Door het juiste kleurenpalet te kiezen, valt uw website op. Een van de trucs bij het kiezen van een achtergrondkleur is om kleur van je eten zelf te proeven, het donkerder of lichter te maken, zodat ze in hetzelfde kleurenpalet komen en het eten er aantrekkelijk uitziet.

3. Lekkere typografie

De typografie voor je foodwebsite moet een aanvulling zijn op je eten, zonder het te overschaduwen. Je kunt inspiratie putten uit kookboeken, handgeschreven recepten, foodbloggers etc.

Het type lettertype dat wordt gebruikt, kan een unieke smaak aan uw websiteontwerp toevoegen.

4. Heerlijke inhoud

De inhoud doet ertoe. Als je eenmaal de website hebt bekeken, willen de kijkers wat inhoud die wat extra waarde toevoegt aan hun kennis of willen ze wat interessante inhoud zien.

De inhoud van uw website moet licht, leuk, gemakkelijk en eenvoudig zijn, zodat u hun aandacht kunt trekken en verslaafd kunt houden. Probeer uw inhoud grappig te maken door de naam van de grappige gerechten of de recepten die aan de blog zijn toegevoegd, te behouden.

5. Verrukkelijke interface

Voor een foodwebsite is een goede gebruikersinterface een basis. Het moet het basisdoel vervullen om gemakkelijk en efficiënt door de website te bladeren zonder afgeleid te worden.

Het beste UI-werk moet een subtiele achtergrond hebben en uw gebruikerservaring verbeteren. De ontwerpers moeten er rekening mee houden om de functionaliteit consistent en intuïtief te houden. De gebruiker heeft een duidelijk idee over hoe hij zijn gewenste acties moet uitvoeren, het moet zeer responsief zijn en het moet gelijke tred houden met de snelheid van de gebruiker en voldoende worden onderhouden om absoluut verleidelijk te zijn – strikt in termen van voedsel.

Gevolgtrekking: Uw website moet een briljante fotografie hebben die uw bezoekers hongerig maakt. Als uw producten kleurrijk zijn, probeer die kleuren dan op uw website op te nemen. Betere fotografie en fotobewerkingsvaardigheden maken het website-ontwerp beter. Het spel van kleuren, nette lettertypen en geweldige foto’s zorgen voor een nog betere website-ervaring.

Bron: Sheetal Naik