Als het gaat om het runnen van uw bedrijf, is een groot deel van de inkomsten afhankelijk van internet. Zelfs de kleinste details bepalen of uw website al dan niet bijdraagt ​​aan uw bedrijfsresultaten. Het gebruik van gegevens uit de echte wereld om te bevestigen of de website goed werkt of niet, is niet genoeg en moet dus worden verbeterd. Om de concurrentie een stap voor te blijven, moet u de belangrijkste statistieken analyseren om verbonden te blijven met uw huidige klanten en nieuwe klanten aan te trekken.

Om u op weg te helpen met het bijhouden van prestaties, worden de vijf belangrijkste websitestatistieken hieronder besproken.webOdoctor, het toonaangevende SEO-bureau in India, voert cruciale metingen en analyses uit om de zichtbaarheid van uw website bovenaan te krijgen.

Sleutel #1

Websiteverkeer

De meeste webmasters zijn geobsedeerd door verkeer – dat is het aantal bezoekers van uw website. Als uw website groeit, stagneert of daalt, zijn de verkeerscijfers daarvoor een goede indicatie, die veel onthullen over de gezondheid van uw website.

Het totale aantal bezoeken, opgesplitst in unieke en herhaalde bezoeken, laat zien hoe goed u nieuwe bezoekers aantrekt en hoe goed u bezoekers vasthoudt. Idealiter groeien unieke en herhaalbezoeken tegelijkertijd, wat een gezonde toename van het totale aantal bezoeken oplevert. Als de groei van het totale aantal bezoeken wordt aangedreven door herhaalde bezoeken, laten de statistieken u weten dat u met succes loyale volgers opbouwt, maar niet genoeg doet om nieuwe bezoekers aan te trekken. Breng daarom nieuwe ogen om nieuwe strategieën voor uw website te ontdekken.

Sleutel #2

Verkeersbronnen

Afgezien van het kennen van uw verkeer op het hoogste niveau, moet u zich ook bewust zijn van de bron van uw bezoekers. Google Analytics verdeelt uw verkeersbron in vier segmenten:

Organisch, Referral, Direct en Social geven enkele belangrijke fragmenten over uw website.

Organisch: geeft een idee van hoe goed uw website scoort in de zoekmachine

Verwijzing: hoeveel bezoekers komen met belangrijke redenen van een andere website

Direct: hoeveel mensen uw website in hun browser typen

Sociaal: hoeveel bezoekers er afkomstig zijn van de sociale netwerken op basis van uw inhoud en posts op sociale media.

Het heeft altijd de voorkeur als het verkeer uit verschillende bronnen komt, waardoor het risico dat de website wordt gedecimeerd, wordt geminimaliseerd.

Sleutel #3

Bouncepercentage

Dit is een andere belangrijke statistiek die van invloed is op SEO. Het vertelt je hoeveel bezoekers je website direct na aankomst weer verlaten. Hoe lager het bouncepercentage, hoe meer bezoekers op je website blijven. Er moeten echter wijzigingen worden doorgevoerd om uw bouncepercentage te verbeteren. Met veelvoorkomende redenen voor een hoog bouncepercentage, zoals trage laadtijden, kapotte websites, een slechte eerste indruk en slecht gerichte zoekwoorden, kunt u uw gedachten graven om het bouncepercentage te verbeteren.

Sleutel #4

Toppagina’s

Als u het gedeelte Gedrag in Google Analytics opent, vindt u uw best presterende pagina’s in termen van verkeersvolume. Het is erg belangrijk om te weten welke pagina’s het meeste verkeer ontvangen, omdat het een duidelijk beeld geeft van waar uw publiek op reageert. Het is echter niet de enige manier om de bezoekersaantallen van de “top”-pagina te bepalen. Je moet kijken naar het aantal social shares per pagina als een sterke indicator.

Sleutel #5

Conversieratio

Een andere grove statistiek op het hoogste niveau is de conversieratio, die een sterke invloed heeft op de winstgevendheid van uw site. Als u uw conversieratio verhoogt van 1% naar 2%, verdubbelt u uw winst bijna. Dit vertelt u hoe u uw verkeer kunt vergroten om een ​​gewenste actie uit te voeren.

Unieke bezoekers/conversies = conversieratio

Hoe hoger uw conversieratio, hoe beter uw website presteert. Een lage conversieratio geeft aan dat u het verkeerde verkeer aantrekt. Conversie via verkeersbron geeft u een idee dat een denkproces plaatsvindt wanneer u naar uw conversieratio kijkt.

Slechte websiteprestaties kunnen de positieve resultaten van het bijhouden van uw websitestatistieken tenietdoen.

Heb je al eerder websiteverkeer bijgehouden?

Zo niet, dan kunnen de cijfers, grafieken en percentages intimiderend lijken. Metrieken klinken misschien behoorlijk geavanceerd, maar in werkelijkheid volgen ze een eenvoudige reeks gedragingen.

Dit is de reden waarom iedereen ten minste enkele websitestatistieken zou moeten bijhouden om echte, merkbare verbeteringen aan uw website aan te brengen.

Kijk, dit klinkt misschien een beetje contra-intuïtief, maar de realiteit is dat bedrijven die problemen snel oplossen, veel hogere klanttevredenheidsbeoordelingen hebben dan bedrijven die helemaal geen problemen voor hun klanten opleveren.

Stel jezelf vragen terwijl je aan je website werkt: Zal ​​de klant kunnen vinden wat hij zoekt?

Blijf elk probleem volgen en de oplossing die ervoor wordt genomen. Het controleren van de tijd die aan elk van hen wordt besteed, zal u vertellen of het daadwerkelijk nuttig is.

Metrics-ondersteuning om de exacte cijfers te geven en zo een handige oplossing te bewaken.

Bron: Rakesh Gupta