3D-ontwerp

Designtrends zoals 3D bestaan ​​al een hele tijd en het wordt tegenwoordig steeds cooler. Het 3D-ontwerp is een van de ontwerpen die gebruik hebben gemaakt van de nieuwste technologische ontwikkelingen en softwaremogelijkheden. Het is het perfecte voorbeeld van een designtrend die is voortgekomen uit nieuwe mogelijkheden. Ontwerpers stimuleren hun 3D-game, zoals blijkt uit de toename van Augmented Reality plus Virtual Reality in efficiënter UI-webdesign plus apps, sneller internet en technologie, evenals ongelooflijke kant-en-klare software.

Deze verschuiving is gericht op beelden die levensecht zijn en zowel digitaal als fysiek vervagen. In dezelfde richting wordt voorspeld dat 3D-beelden niet alleen een klein onderdeel zullen zijn, maar een enorme impact zullen hebben, centraal zullen staan ​​en bovendien de hele pagina zullen domineren. 3D wordt ook beïnvloed door de mix van fotografische beelden en illustratieve elementen. De meer populaire ontwerpers voegen foto’s/platte illustraties toe aan hun 3D-ontwerpen. Om hun site te onderscheiden van de concurrentie, bevatten sommige zelfs beweging en animatie.

Het doel van deze opvallende creaties is niet alleen om esthetische redenen, maar ook om de interesse van kijkers te wekken en hen te betrekken bij het verbeteren van het bouncepercentage. Daarom is het essentieel om een ​​opvallend en functioneel ontwerp te maken.

Emoji-ontwerp

Ontwerpers kunnen nu emoties toevoegen aan hun sites, gedrukte media en statements door middel van emoji’s, dit zijn pictogrammen in hun huidige vorm. Het toevoegen van de stem van de ontwerpers en een knipoog na een zin is een populaire trend geworden en soms het belangrijkste communicatiemiddel.

Emoji’s worden gebruikt op verschillende sociale-mediaplatforms zoals Instagram en Snapchat, omdat ze gebruikers aanmoedigen om te communiceren. Dit geldt ook als het gaat om webontwerpen, omdat deze mensen in staat stellen te reageren en te reageren, waardoor ze zich meer op hun gemak voelen (wat nodig is) en hen in staat stellen om te communiceren hoe ze zich van binnen voelen.

Daarom zal het opnemen van emoji’s in webdesign de komende jaren waarschijnlijk meer floreren. Dit is het moment voor ontwerpers om hun creativiteit te gebruiken als een manier om zich te onderscheiden van de rest van de concurrentie.

Voor 2021 is de trend om fantasierijker en creatiever te zijn in het gebruik van emoji’s. Er zijn verschillende manieren en technieken om ze te maken, evenals plaatsen om ze in ontwerpen toe te voegen. Het zal in hun voordeel werken, omdat kijkers niet alleen bekend zijn met emoji’s, maar ze ook leuk vinden. Dit zal hen aanmoedigen om uit hun comfortzone te komen terwijl de boodschap duidelijk blijft.

Bron: Karina Popa