Zoals u weet, heeft webdesign en -ontwikkeling invloed op uw bedrijf en uw publiek. Het is het eerste wat ze van uw bedrijf zien, dus het moet een goede indruk maken. Hieronder staan ​​drie belangrijke aspecten van webdesign:

1. Maakt de eerste indruk

Zoals ik al zei, is uw website het eerste wat een potentiële klant ziet voordat hij uw diensten kent en weet hoe uw bedrijf werkt. Die eerste paar seconden zijn essentieel in uw bedrijf omdat ze bepalen of een potentiële klant klant wordt of niet. En het bepaalt ook je bouncepercentage. Zou de klant de site vrijwel onmiddellijk verlaten? Of zouden ze blijven en uw diensten controleren?

Een onaantrekkelijke website of – God verhoede – een verouderde zou je publiek onmiddellijk doen stuiteren. Dit komt omdat de eerste indruk ertoe doet. Wat ze als eerste zien – uw branding en website – is van groot belang voor uw bedrijf. Houd uzelf en uw bedrijf dus altijd op de hoogte van de laatste technologische trends en ontwikkelingen.

2. Helpt je SEO

Een geweldig webontwerp gaat verder dan hoe geweldig het eruit ziet of hoe gemakkelijk het is om te navigeren. Hoewel deze twee op zichzelf al belangrijk zijn, moet een goed webdesign ook SEO-vriendelijk zijn.

Een geweldige manier om op de hoogte te blijven van uw concurrentie, is SEO. Laat SEO op lange termijn vanaf het begin in uw website-ontwerp worden geïntegreerd en kijk hoe uw website zijn positie in zoekmachines zoals Google of Bing verbetert.

Als je niet weet hoe je SEO in je website moet integreren, laat het dan niet voor een latere periode. Schakel in plaats daarvan een professionele webontwikkelaar in die weet wat hij/zij doet.

3. Bouwt het karakter van uw bedrijf op

Hoe uw website eruitziet en aanvoelt voor uw publiek, is hoe zij de klantenservice ervaren. Als je bijvoorbeeld voor het eerst een bedrijf binnenstapt, gebeurt er een aantal dingen. Je wordt herkend als potentiële klant en wordt meteen geholpen door de receptioniste. De receptioniste verwijst u verder naar de wachtkamer of rechtstreeks naar de verantwoordelijke.

Als u wordt doorverwezen naar de wachtkamer, krijgt u, afhankelijk van uw voorkeur, bepaalde versnaperingen – zoals koffie of thee. En wanneer u eindelijk de persoon ontmoet die uw verzoek zou behandelen, is de manier waarop hij / zij u behandelt, hun karakter, wat ervoor zorgt dat u blijft of vertrekt.

Hetzelfde geldt voor websites. Uw website vertelt een potentiële klant hoe het karakter van het bedrijf is. Je moet je dus afvragen: is jouw website gebruiksvriendelijk? natuurlijk? Gastvrij? Makkelijk om doorheen te navigeren? En nog belangrijker, is het SEO-vriendelijk, zodat meer klanten uw bedrijf kunnen vinden?

Bron: Karina Popa