Manieren om dalend websiteverkeer om te buigen

Als we rationeel denken, heeft elke website een of ander soort schommelingen in hun verkeer. Bent u op de hoogte van het normale bereik voor uw eigen website? Wat is uw eerste reactie als u een significante daling van het verkeer op uw website verneemt? De meeste mensen proberen de laatste wijziging die ze op de website hebben aangebracht ongedaan te maken. Eerlijk gezegd is het een verkeerde benadering om dingen aan te pakken, omdat er ontelbare redenen zijn waarom uw verkeer zou kunnen zijn gedaald.

Allereerst is het belangrijk om in gedachten te houden dat de daling van het verkeer niet alleen een probleem is met uw datumbereiken. Als we naar de datum van vandaag kijken, zien we dat tot nu toe niet al het verkeer is binnengekomen. Het kan ook gebeuren dat u of uw webmastertool per ongeluk uw trackingcode heeft verwijderd, het lijkt alsof er tot nu toe geen verkeer is binnengekomen, ook al is er mogelijk niets veranderd. Neem in uw volgende stap contact op met IT voor alle technische problemen.

Tot slot, check het nieuws. Is er een significante stroomstoring, een gebeurtenis of een ander nieuws dat een daling kan rechtvaardigen? Als je hebt bevestigd dat dit zeker een daling in het verkeer is die niet wordt veroorzaakt door externe of technische problemen, ga dan verder om je dalende siteverkeer met deze middelen te stimuleren.

1) Controleer op straffen

In het geval dat u een handmatige straf van Google krijgt, wordt u geacht in het verkeer te vallen als de beïnvloede pagina of uw algemene positie daalt. De meeste dalingen in het verkeer worden niet verduidelijkt door een handmatige boete van Google, maar het is eenvoudig en overtuigend om te bevestigen of u er een heeft. Controleer op meldingen op Google Search Console.

Als u wel meldingen heeft, is dit waarschijnlijk voor strategieën of inhoud die kwaadaardig of gekopieerd lijkt. Als u met een SEO-bedrijf werkt, moet u met hen praten over waarom ze strategieën zouden gebruiken die door Google worden bestraft – en een ander bedrijf zoeken. U zult ook de misstap moeten aanpakken om de boete te elimineren en uw verkeer terug te krijgen.

2) Vergelijk verkeerskanalen

Het kan heel goed handig zijn om erachter te komen welk soort verkeer op uw site valt. In het geval dat het betaald verkeer is, overweeg dan of u recentelijk bent gestopt met het stoppen van geld in een advertentie. Dat kan de daadwerkelijke daling rechtvaardigen.

Mogelijk moet u ook kijken naar merkgebonden versus merkloze verkeer. Merkverkeer is siteverkeer van personen die uw site rechtstreeks bezoeken, zonder dat daar een link of verbinding naar verwijst. Ze zoeken misschien rechtstreeks naar de naam van uw organisatie op Google, dus u realiseert zich dat ze uw bedrijf zeker kennen. Als u een daling van het merkverkeer ziet, kan dit heel goed een PR-probleem zijn. Misschien voelen minder individuen de behoefte om met uw merk te communiceren.

3) Pauzeer uw advertenties

Een andere kans is dat paginaverkeer met betaalde zoekresultaten uw organische verkeer verstoort. Enigszins, dit is normaal. Hoewel het inzetten van middelen in betaald verkeer uw organische verkeer kan verminderen, zou het uw algemene verkeer moeten stimuleren.

Overigens snijdt uw betaalde verkeer alleen maar in uw organische verkeer. Het is denkbaar dat u bijzonder solide aanwezig bent op het betaalde zoekwoord, dan heeft het geen zin om daar advertenties te kopen. De beste manier om te weten of uw betaalde advertentie aansprakelijk is voor uw verkeersdaling, is door de advertentie te pauzeren en te controleren of uw verkeer wordt hervat op het eerdere of verwachte niveau.

Conclusie

Op het moment dat uw siteverkeer afneemt, is het belangrijk om terug te keren naar de belangrijkste manieren waarop u een publiek opbouwt – door uw bezoekers belangrijke inhoud aan te bieden en in te zoomen op een ongelooflijke gebruikerservaring. Op het moment dat u dat doet, zal uw site gedurende een bepaalde periode de voordelen in het verkeer ontvangen.

Bron: Raj Kumar