1. Informatie moet worden geplaatst waar gebruikers verwachten deze te vinden.

Zelfs wanneer deze voor het eerst wordt gezien, moet een website vaak de informatie kunnen geven die potentiële en bestaande bezoekers nodig hebben.

Contactgegevens en andere essentiële informatie moeten in het meest opvallende deel van de website worden geplaatst – zoals de rechterbovenhoek van de koptekst, de plaats waar gebruikers ze verwachten te zien. Daarnaast is het ook verstandig om dergelijke informatie verder te benadrukken door contactgegevens in de footer samen met een online kaart toe te voegen aan de locatie van de fysieke winkel van de site. Ook moeten de CTA-knoppen, het navigatiemenu en de formulieren in een duidelijk zichtbaar deel van de website worden geplaatst – zoals onder de kop en in het midden.

De gebruikerservaring van de site zou moeten zijn als de uitzonderlijke service van een fine dining restaurant, waar alles op een presenteerblaadje wordt geserveerd. Online gebruikers willen graag snel en gemakkelijk de informatie krijgen die ze nodig hebben. Alle essentiële informatie moet dus worden geplaatst waar bezoekers verwachten dat ze mezen zullen vinden.

2. De call-to-action (CTA)-knoppen moeten worden benadrukt.

Een website heeft CTA-knoppen nodig om de conversieratio’s te optimaliseren. Zelfs als bezoekers goed geïnformeerd zijn, moeten ze nog steeds worden aangemoedigd om te gaan waar u wilt. Er zou dus een CTA-knop op elke webpagina moeten zijn. Het is belangrijk dat de CTA om wat voor reden dan ook aansluit bij de doelstellingen van de bedrijfsstrategie, zoals om ze naar de contactpagina, product- en dienstenpagina of aanmeldingsformulieren te leiden.

Een CTA-knop is effectief als deze zo is ontworpen dat deze gemakkelijk te zien en aan te klikken is. Kijkers zullen het niet nalaten te zien als de kleur contrasteert met de achtergrond. Er is geen goede of foute kleur, maar de tip is om een ​​knopkleur te kiezen die opvalt tussen de rest van het kleurenpalet van de site. Een ander idee om te overwegen is om de CTA-knop te omringen met witruimte om deze nog meer te benadrukken.

3. Een goed ontworpen website is eenvoudig en gemakkelijk te navigeren.

In het verleden was het de standaard om websites te vullen met alle informatie die erin kan worden opgenomen, in de hoop dat bezoekers alles vinden wat ze moeten weten. De trend van webdesign is echter veranderd en kiest nu voor een minimalistische benadering, met een ontwerp dat eenvoudig en schoon is, terwijl de informatie duidelijk en direct blijft.

De belangrijkste kenmerken waarmee een goed ontworpen website succesvol kan worden geconverteerd, zijn eenvoud en netheid. Wanneer deze voor de eerste keer wordt gezien, toont een schone website professionaliteit en geloofwaardigheid. Deze zijn van cruciaal belang om vertrouwen en branding tot stand te brengen. Een eenvoudig webontwerp kan ook het navigatiegemak overbrengen en een geweldige gebruikerservaring bieden. Een website moet gemakkelijk te navigeren zijn, zodat bezoekers onmiddellijk de informatie krijgen die ze nodig hebben.

Het is belangrijk om visuele hiërarchie toe te passen bij het toevoegen van ontwerpelementen aan een website. De belangrijkste elementen moeten worden gerangschikt op plaatsen waar gebruikers ze gemakkelijk kunnen vinden. Het gebruik van veel witruimte is ook een goede overweging. Bovendien moeten flitsende ontwerpelementen en bewegingseffecten tot een minimum worden beperkt, omdat te veel ontwerpelementen gebruikers kunnen afleiden en de laadtijd van een website kunnen vertragen.

Bron: Karina Popa