Er zijn nogal wat voordelen waarom eigenaren van kleine bedrijven een professionele website voor hen nodig hebben. In de meeste gevallen zal investeren in een effectieve website meer klanten, meer verkeer en meer zaken opleveren dan wanneer u internet als marketingtool blijft negeren.

Voordeel 1 – Uw website verbetert uw sociale media

Sommige eigenaren van kleine bedrijven zijn terughoudend om een ​​professionele website voor hun bedrijf te laten bouwen omdat ze al sociale media-accounts hebben aangemaakt. Alleen omdat ze berichten op sociale media plaatsen of details op hun profielen hebben, denken ze dat online marketing voldoende is om klanten door hun deur te krijgen.

Als je op sociale media zit, maar je hebt ook geen website, dan mis je een enorme kans om meer bezoekers om te zetten in klanten.

Laten we allereerst accepteren dat een website niet moet vervangen wat je op social media doet, maar elkaar moet aanvullen. Als je al volgers hebt op sociale media, dan zou je daar volledig van moeten profiteren. Stuur ze naar uw website waar ze meer te weten kunnen komen over uw product- en serviceaanbod en ook rechtstreeks contact met u kunnen opnemen.

Voordeel 2 – U hoeft het proces niet te beheren

Een belangrijke reden waarom sommige eigenaren van kleine bedrijven bezwaar hebben tegen het maken van een professionele website voor hun bedrijf, is omdat ze niet de tijd willen nemen om de website te beheren. Als u om dezelfde reden wacht, moet u zich realiseren dat als uw website eenmaal is ingesteld, deze vrijwel vanzelf draait.

U hoeft uw website niet actief te beheren of te onderhouden, tenzij u regelmatig inhoud wilt plaatsen. Maar zelfs dan is het veel eenvoudiger om te doen dan je zou denken. U hoeft geen programmeertaal te kennen of een technische wizard te zijn om uw website te laten draaien. In veel gevallen, als u iets wilt bijwerken, is het gewoon een kwestie van “slepen en neerzetten”, en uw website zal de juiste “look and feel” hebben volgens uw vereisten.

Voordeel 3 – U hoeft het niet allemaal zelf te doen

Een ander veelvoorkomend bezwaar van eigenaren van kleine bedrijven over het laten bouwen van een website, is dat ze geen professional willen inhuren om het te doen. In plaats daarvan willen ze het zelf proberen. Dit kan prima zijn als je al een website hebt die geweldige resultaten voor je oplevert, en je hoeft hier en daar een paar dingen aan te passen.

Maar als u een professionele website voor uw bedrijf wilt laten bouwen die daadwerkelijk is ontworpen om online bezoekers aan te trekken en die bezoekers vervolgens om te zetten in klanten, dan moet u ongetwijfeld een professional inhuren. Het heeft geen zin je tijd te verspillen aan iets dat misschien niet eens doet wat het zou moeten doen. Huur gewoon een professional in en zorg dat de klus de eerste keer goed wordt gedaan.

Conclusie

Uw professionele website en elke vorm van internetmarketing zal zeker niet alles vervangen wat u op dit moment doet. Het zal ook niet significant bijdragen aan de hoeveelheid werk die je nu doet. Zodra u een consistente stroom van leads uw bedrijf binnenkomt vanaf uw website, zal het zijn als uw eigen verkoper, die de klok rond werkt om uw bedrijf te promoten. U zult uiteraard nog vele jaren kunnen profiteren van de voordelen van digitale marketing.

Dus als u geïnteresseerd bent in het laten bouwen van een professionele, effectieve website voor uw bedrijf, waag dan de sprong in het diepe. Als dat niet het geval is, zullen uw online marketingconcurrenten alle verkopen binnenhalen en op uw kosten floreren.

Bron: Gerard Mohamed