Fout 1 – Kop niet aandacht trekken

Een paar seconden in cyberspace staat gelijk aan een middag in de fysieke wereld. Wanneer een bezoeker op uw pagina komt, is het eerste wat ze zien uw kop. Als het hun aandacht niet meteen grijpt, loop je het risico ze nooit meer te zien. Gebruik sterke emotionele woorden om een ​​positieve reactie bij uw prospect uit te lokken. Hier is een lijst met krachtige woorden voor copywriting die u kunt gebruiken bij het schrijven van koppen.

Fout 2 – Effectief kopiëren niet vegen

Het eerste wat ik doe als ik een kop tegenkom die mijn aandacht trekt, is deze te vegen en op te slaan bij de rest van mijn geweldige copywriting-bestanden. Of het nu gaat om een ​​onderwerpregel van een e-mail, een kop op een bestemmingspagina of een formule voor een volledige verkoopkopie, ik kopieer en plak ze in een Word-document voor inspiratie verderop. Telkens als ik wat inspiratie zoek voor mijn exemplaar, blader ik gewoon door mijn grote database die me altijd geeft wat ik nodig heb. (Natuurlijk schrijf ik het definitieve exemplaar in mijn eigen woorden)

Fout 3 – Lange zinnen gebruiken

Ik moet zeggen dat ik me hier meer dan eens schuldig aan heb gemaakt. De waarheid is echter dat je moet proberen je punt in zo min mogelijk woorden over te brengen. Ik ben niet de slimste artikelschrijver in de stad, maar als ik verkoopteksten, e-mailteksten en koppen schrijf, houd ik het kort, to the point en gericht op voordelen. Ik heb echter de neiging om hier op mijn blog wat meer te wafelen.

Fout 4 – Geen sterke oproep tot actie hebben

Bij het schrijven van verkoopteksten moet u uw lezer vertellen wat u wilt dat ze doen. Mensen zijn op zoek naar leiderschap. Ze willen dat je ze vertelt wat ze nu moeten doen. Wees niet verlegen om de verkoop te vragen. Als uw product of dienst van kwaliteit is en u weet dat het uw prospect zal helpen, vertel hem dan wat hij vervolgens moet doen. Denk bij twijfel aan de volgende 3 stappen… 1) Wat heb je? 2) Wat zal het voor hen doen? 3) Wat moeten ze nu doen?

Fout 5 – Focussen op functies in plaats van voordelen

Ik zie deze fout de hele tijd in verkoopkopieën. Het heeft geen zin om te proberen een functie aan uw prospect te verkopen. Het enige dat ze echt willen weten, is wat het VOOR hen kan doen. U moet bij uw prospect een emotionele reactie uitlokken, en de enige manier om dat te doen is door de voordelen te benadrukken die uw product aan hun leven zal toevoegen.

Voorbeeld:

Feature… Deze topklasse auto heeft 4 zijdelingse impact bags

Voordeel… Uw gezin wordt beschermd tegen zijdelingse aanrijdingen

Functie… We hebben de beste online training en de meest up-to-date tools

Voordeel… Onze training helpt je heel snel online te slagen, en onze tools zullen je leertijd ten minste 6 maanden verkorten.

Mensen kopen op emoties; dan rechtvaardigen ze hun beslissing op basis van logica.

Fout 6 – Geen garantie hebben

Mensen zijn bang om ergens in hun verkoopexemplaar een garantie te hebben. Dit is heel belangrijk spul hier. Mensen moeten weten dat er geen man in een gestreepte trui en een masker achter de verkooppagina klaar staat om hun zuurverdiende geld te pakken en weg te rennen. Ik heb een aantal verkopers gezien met een levenslange garantie op hun producten. Je kunt er zeker van zijn dat dit de conversie enorm zal verhogen, bovendien maken niet veel mensen gebruik van die levenslange garantie. Als uw product echter niet van kwaliteit is en u bang bent dat veel mensen het snel zullen retourneren, dan moet u realistisch gezien uw bedrijfsplan evalueren… of het ontbreken daarvan.

Fout 7 – Uw kopie is niet gericht

Een andere grote fout die het aantal conversies aanzienlijk verlaagt, is het niet achterhalen van het profiel van je gemiddelde klant. U moet weten wie uw publiek is voordat u effectief voor hen kunt schrijven. Kopiëren voor een 50-jarige vrouw zal niet hetzelfde zijn als het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld een tiener. Er zijn bepaalde termen die aantrekkelijk zijn voor beide demografische groepen, en emotionele triggers die door uw woorden worden geportretteerd, zullen op elk publiek anders reageren. Tekst schrijven voor ‘iedereen’ betekent dat je voor ‘niemand’ schrijft. Het kan moeilijk zijn voor een 18-jarige om een ​​effectieve verkoopkopie te schrijven voor zwangere moeders die een kinderwagen willen kopen. Leer je publiek eerst kennen, kruip in hun gedachten.

Fout 8 – Geen urgentie binnen verkoopkopie

Mensen zullen niet overhaast iets bij je kopen als ze alle tijd van de wereld hebben om een ​​beslissing te nemen. Het is gewoon logisch om een ​​gevoel van urgentie in uw exemplaar op te nemen. Laat mensen weten dat je aanbieding niet voor altijd zal zijn, en als ze NU handelen, krijgen ze een korting of een bonus. Omvat dubbelverkoop en beperkte aantallen beschikbaar in uw exemplaar. Ik raad je af om tegen je potentiële prospects te liegen, omdat dit op de lange termijn tegen je werkt, maar je begrijpt wat ik bedoel. U wilt niet dat uw klant denkt dat hij op een later tijdstip terug kan komen om uw product te kopen.

Fout 9 – Te saai en technisch zijn

Het injecteren van een beetje persoonlijkheid in uw schrijven zal conversies helpen. U moet verbinding maken met de gelezen persoon die uw exemplaar leest. Ze moeten zich identificeren met een echte persoon en niet met een anonieme website. Dit geldt met name bij het gebruik van e-mailmarketing. Je doel is om een ​​relatie op te bouwen met de persoon met wie je praat. Saai en technisch verkoopkopie werkt niet zo goed als persoonlijkheidsgestuurde kopie. Onthoud dat het uw doel is om in te spelen op de emoties van uw prospects, dit kan niet effectief worden gedaan met technische teksten, tenzij uw prospect alleen op zoek is naar statistieken over uw product.

Fout 10 – Geen aantrekkelijk aanbod hebben

Een ding dat ik de hele tijd zie, is dat marketeers denken dat hun producten het beste zijn sinds gesneden brood. Het is een grote fout en schadelijk voor uw conversies als u “uzelf” boven uw prospects plaatst. Het gaat NOOIT om wat JIJ vindt van het product dat je promoot. Dat jij het een geweldig product vindt, wil niet zeggen dat het dat ook is. Uw aanbod moet meer opleveren. Het moet zo overtuigend zijn dat uw prospect er niet vanaf kan lopen zonder het gevoel te hebben dat hij een aanbieding van zijn leven heeft laten schieten. Voeg bonussen toe aan de aanbieding, voeg een korting toe als ze binnen de volgende 5 minuten kopen, enz.

Fout 11 – Niet tweaken om conversies te verbeteren

Dit is misschien de laatste op de lijst, maar het is verreweg een van de belangrijkste dingen die u kunt doen. Het aanpassen van uw kop, uw onderwerpregels, uw opsommingstekens en algemene teksten in uw e-mails en verkooppagina’s is essentieel. Je ziet mensen die meer verkeer naar hun websites willen krijgen, zodat ze meer kunnen verkopen. Ze willen dat er meer leads binnenkomen in hun bedrijf, zodat ze meer mensen hebben om op de markt te brengen. Dit zijn allemaal prima en dandy, maar kleine aanpassingen hier en daar kunnen een enorme invloed hebben op uw conversies, waarbij u daadwerkelijk meer omzet maakt met dezelfde hoeveelheid verkeer… en het kost u niets om te testen. De eerste keer dat u wijzigingen aanbrengt in uw exemplaar, krijgt u dit niet goed, maar hier en daar een extra procentuele verhoging kan een groot verschil maken.

Bron: Declan O Flaherty