Als je een eenvoudige manier wilt weten om de beweringen in je exemplaar — of het nu grote of kleine claims zijn — tot tien keer geloofwaardiger en krachtiger te maken, dan laat dit artikel je zien hoe.

Kijk naar deze twee stukken kopie en raad welke een grotere kans heeft om geloofd te worden:

1.) …en alleen vandaag geven we alles in de winkel weg voor 90% korting op de stickerprijs!

2.)…en omdat ze de straat buiten onze winkel verscheuren en je ongeveer vier blokken moet lopen om bij ons te komen… alleen vandaag geven we alles in de winkel weg voor 90% korting op de sticker prijs!

Zie het verschil?

De eerste spreekt over een schandalig aanbod dat nergens anders voorkomt. Maar waarom vragen mensen zich misschien af? Het klinkt bijna als een slordige truc (soms gebruikt door de gebruikte auto-industrie) om je alleen maar binnen te krijgen.

Het tweede voorbeeld, aan de andere kant, geeft je een nadeel — een “negatieve claim” — voordat je het spectaculaire aanbod vertelt. Het geeft je niet alleen een reden waarom voor de 90% korting… maar het vertelt je ook hoe het een beetje ongemak kan zijn om naar de winkel te gaan.

Nu lijkt dit op het eerste gezicht misschien niet zo’n groot probleem.

Maar het is.

Omdat het in test na test na test is bewezen…door reclame- en marketingexperts van de afgelopen 50+ jaar…als je een negatief claim of bezwaar vóór een positieve claim (en vooral als het een waanzinnig genereuze claim is), maakt het de positieve claim tot tien keer effectiever en geloofwaardiger.

Als u dit fenomeen zelf wilt zien, probeer het dan in een van uw advertenties. Test eerlijk en stoutmoedig over een negatieve claim voordat je een grote belofte doet. Ik denk dat je verrast zult zijn door wat je ontdekt.

Bron: Ben Settle