Het lijdt geen twijfel dat we worden gebombardeerd met meer advertenties en marketing — vooral online — dan ooit tevoren.

En als u wilt dat uw advertenties het lawaai en de rommel van een overvolle markt doorbreken, is een van de beste dingen die u kunt doen, helemaal niet proberen de verkoop te doen.

Laat me uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Bijna 100 jaar geleden schreef de legendarische copywriter Maxwell Sackheim een ​​advertentie met een kop (die nu ingebakken zit in de mythologie van direct response copywriting) die zei: “Maak je deze fouten in het Engels?”

En hoewel de advertentie wordt beschouwd als een van de beste ‘verkoopexemplaren’ aller tijden, werd niets in de advertentie ‘verkocht’.
In plaats daarvan was de hele advertentie ontworpen om mensen ertoe te brengen een gratis boek te vragen.

Zie je, voordat je iets verkocht, zorgde de advertentie ervoor dat iedereen die geïnteresseerd was in het ontwikkelen van betere Engelse vaardigheden, zijn hand opstak. Vervolgens stuurden ze hen een verkoopbrief waarin ze een echt product verkochten. Die, van wat ik hoor, een TON aan cursussen heeft verkocht.

En dit concept is vandaag de dag nog belangrijker.

Of je nu online of offline schrijft, het maakt niet uit. Als u merkt dat uw advertenties en verkoopbrieven niet aanslaan omdat u zich op een overvolle markt bevindt, probeer dan eerst een advertentie te schrijven die mensen iets gratis verkoopt.

Van daaruit, wanneer ze u en de waardevolle informatie die u bezit hebben leren kennen, ga dan voor de verkoop. Verkoop dan een rechte toon op iets dat geld kost.

Bron: Michael Senoff