Hier zijn onze top 10 tips om de on page SEO van uw website te optimaliseren

1. Maak inhoud van hoge kwaliteit

Wat belangrijk is bij het optimaliseren en verbeteren van de on-page SEO van de blog, is het produceren van de best mogelijke inhoud. Kwalitatieve inhoud die uw publiek interesseert. Content die de zeurende problemen van je publiek oplost en ze biedt waar ze naar op zoek zijn.

2. Titels optimaliseren

De kop kan het eerste zijn dat uw lezers zien, daarom moet het hen verleiden. Het is ook de sectie waar Google als eerste rekening mee houdt om een ​​typische pagina te rangschikken. Om de on-page SEO van uw website te verbeteren, heeft u creatieve titels nodig maar daarnaast moet het hoofdzoekwoord in de titels worden geoptimaliseerd en moet het hoofdzoekwoord voorkomen.

Gebruik de 70 karakters die Google in zoekresultaten laat zien en maak gebruik van het hoofdzoekwoord. Hoe groter aan het begin van de titel, hoe groter.

3. Optimaliseer URL’s

Hoewel sommige CMS zoals WordPress of Blogger automatisch URL’s maken, moet u deze altijd personaliseren als u de SEO op de pagina van de website wilt verbeteren. De URL van iemands blogpost moet kort maar overvloedig en relevant zijn. Elimineer lege ruimtes door koppeltekens tussen woorden te gebruiken.

4. Maak links die intern zijn

Telkens wanneer u een artikel schrijft dat nieuw is op de blog, maakt u links in inhoud die resulteren in andere artikelen op uw blog, zolang ze maar echt gerelateerd zijn, onnodig te zeggen. Waarom?

1. U geeft Google manieren om door uw website te navigeren en deze mogelijk beter te rangschikken omdat de links helpen om de autoriteit van de ene pagina naar de andere over te dragen en de thematische relevantie versterken.

2. U geeft uw lezers waardevolle informatie terwijl u uw inhoud verrijkt met andere nuttige informatie. Kijk eens naar punt 6 en je zult zien waar we het over hebben.

5. Maak verbinding met externe pagina’s

Het linken van externe websites biedt grote waarde voor uw bezoeker, omdat het hen meer informatie geeft door waar u het over heeft, natuurlijk moet u echt linken naar pagina’s die verband houden met uw inhoud in de ankertekst.

6. Optimaliseer uw afbeeldingen

Optimaliseer het gewicht en de grootte van de afbeeldingen voordat u ze uploadt naar het artikel.

Voeg de “alt”-tag toe aan een of alle afbeeldingen, met behulp van het hoofdsleutelwoord.

Vul het label “Titel” beschrijvend in en gebruik het trefwoord dat het belangrijkste is.

Voeg een beschrijving toe aan de afbeelding.

Gebruik een plug-in voor het comprimeren van afbeeldingen zoals Smushit voor WordPress.

7. Publiceer regelmatig

Google houdt van websites die vaak worden bijgewerkt. Maak dus een redactionele kalender en volg deze. Je hoeft niet elke dag iets te posten, maar doe het vaker dan eens per maand. En blijf regelmatig. Als je besluit om één keer per week te publiceren, doe dat dan altijd op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip. Uw lezers zullen het waarderen.

8. Optimaliseer inhoud

In de hoofdtekst van dit artikel moet u het hardst werken, want dit is precies wat uw bezoekers zullen lezen. We hebben het nu al eerder gezegd, maar we herhalen: de inhoud is van grote waarde voor uw publiek en is van hoge kwaliteit. Richt je op het oplossen van problemen voor de lezers en geef ze wat ze zoeken.

Dat gezegd hebbende, om de on-page SEO van uw website een boost te geven, moet uw primaire zoekwoord in uw lichaam worden gevonden, maar ook variantwoorden die zijn gekoppeld aan het zoekwoord dat de belangrijkste andere gerelateerde zoekwoorden en synoniemen is. Waarom?

Omdat Google een pagina niet rangschikt met alleen een enkelvoudig zoekwoord, analyseert het de meeste inhoud (SEO op de pagina) en externe factoren (SEO buiten de pagina) om te zien of de inhoud van toepassing is.

9. Optimaliseer metabeschrijvingen

De beschrijving die de meta van een pagina of blog is, is precies wat wordt weergegeven als je naar de zoekresultaten van de zoekmachine kijkt onder de titel en URL.

Behalve dat het een van de factoren is die Google gebruikt om een ​​website te rangschikken, is het een van de beste methoden om bezoekers uit te nodigen om op uw eigen artikel te klikken en niet op een ander artikel.

De metabeschrijving moet verleidelijk en suggestief zijn voor een persoon om op uw bericht te klikken.

10. Optimaliseer de laadsnelheid

Een andere zeer belangrijke factor die belangrijk is om de on-page SEO van je website te verbeteren, is de laadtijd. Hoe kleiner het is, hoe beter, want Google houdt van pagina’s die snel laden. Zorg ervoor dat het onder de 0,5 seconde blijft. De persoon die op uw link heeft geklikt, kan zich vervelen en bovendien op de terugknop klikken als het laden lang duurt. U kunt uw paginasnelheid controleren met behulp van de tool voor inzichten in paginasnelheid.

Denk je dat er andere benaderingen zijn om de on-page SEO van je blog te verbeteren? Is het mogelijk om ons uw geheimen door te geven? Laat hieronder een reactie achter en bespreek alles wat u doet om uw site te optimaliseren.

Bron: Ragini Gautam