1. Gebroken informatiearchitectuur – Dit zijn sites die de aard van de informatie die ze verstrekken niet in een begrijpelijke hiërarchie in kaart brengen. Slecht voor gebruikers en zoekmachines.
  2. Slechte bruikbaarheid van de site – Resulteert in slechte conversieratio’s, slechte lifetime value per bezoeker en een minder aantrekkelijke site om naar te linken.
  3. Verkeerd beheerde interne link juice – Sommige sites wijzen hun link juice slecht toe, waardoor er niet genoeg naar hun belangrijkste pagina’s gaat.
  4. Inhoud wordt na verloop van tijd begraven – Een verrassend aantal sites die enorme hoeveelheden inhoud creëren, gebruiken publicatiesystemen die dingen in de loop van de tijd begraven. Zo’n gemiste kans. Mensen en crawlers zijn op zoek naar dit spul, verberg het niet!
  5. Slechte omleidingen – Waarom gebruikt elke ingenieur die geen achtergrond heeft in SEO standaard een 302-omleiding? OK, dat is waarschijnlijk oneerlijk (je zou zelfs onwetend kunnen zeggen), maar zo lijkt het soms wel.
  6. Slechte titels en headers – Hulpprogramma’s voor zoekwoorden zijn geweldige wapens. Deze zijn waardevol voor veel meer dan alleen SEO. Hulpprogramma’s voor zoekwoorden vertellen u welke taal mensen gebruiken wanneer ze naar uw producten en services verwijzen. Zelfs in een wereld zonder websites zou je dit willen weten. Vervolgens moet u ervoor zorgen dat u pagina’s en inhoud heeft die betrekking hebben op de belangrijkste onderwerpen die betrekking hebben op uw bedrijf.
  7. Onvoldoende inhoud – Geen inhoud (of tools) betekent geen links betekent geen verkeer. Het is zo simpel. Welke unieke waarde biedt u een bezoeker van uw website? Waarom zou iemand naar uw site linken?
  8. Dubbele inhoud – Het is ongelooflijk hoeveel dubbele inhoud sommige sites maken. Het is een veel voorkomende moordenaar, en het is een zeer grote factor in slecht beheer van paginarangschikkingen.
  9. All flash-site – Heel, heel mooi, maar geen geweldige ervaring voor een crawler. Dit betekent niet dat u niet een (bijna) alle Flash-site kunt hebben. Zorg ervoor dat u navigatie-opties voor tekstlinks aanbiedt en gebruik een techniek zoals Scalable Inman Flash Replacement (sIFR) om de crawler te vertellen wat er in de film staat.
  10. Dezelfde metabeschrijving (en trefwoorden) op elke pagina – Deze elementen worden opgenomen in dubbele inhoudfiltercontroles door de zoekmachines. En natuurlijk is de metabeschrijving belangrijk omdat deze vaak wordt gebruikt als de beschrijving die de zoekmachine voor uw webpagina gebruikt, dus zorg ervoor dat deze de unieke informatie beschrijft die op die pagina te vinden is.

Bron: Viet Hoang