Heb je een website of blog waar je elke dag content op publiceert, maar krijg je nog steeds niet genoeg bezoekers?

Heb je net je allereerste blog gemaakt en wil je graag alle manieren uitproberen om het te promoten?

Dit artikel presenteert 10 slimste en meest effectieve strategieën die u kunt gebruiken om uw blog te promoten en direct bezoekers aan te trekken die oprecht geïnteresseerd zijn in uw niche.

1. Stop met het tweaken / aanpassen van je blog

Besteed je te veel tijd aan het aanpassen van je blog om het het juiste gevoel te geven? Laat me je vertellen dat het algehele ontwerp niet zo belangrijk is voor je publiek als je inhoud. In plaats van je blog zo nu en dan aan te passen, richt je je op het creëren van inhoud die fris, boeiend en informatief is voor je lezers en ervoor zorgt dat ze terugkomen voor meer.

2. Pijlerinhoud maken

Het produceren van hoogwaardige inhoud is een van de grootste uitdagingen voor bloggers, omdat het niet eenvoudig is om regelmatig hoogwaardige inhoud te maken. Goede inhoud heeft een krachtige impact op uw publiek, daarom is het belangrijk dat u de tijd neemt om de hoogwaardige pijlerinhoud te creëren die de reputatie van uw blog kan versterken. Pijlerinhoud verwijst naar een reeks berichten die de beste inhoud van uw blog vertegenwoordigt. Het bevat alle geweldige berichten waarnaar u nieuwe bezoekers zult verwijzen vanwege hun bruikbaarheid.

Geweldige inhoud dient als een go-to-bron voor een goede en informatieve boodschap voor uw publiek in uw specifieke branche. Pijlerberichten bieden belangrijke ondersteuning voor uw blog en worden beschouwd als een zeer belangrijk onderdeel of hoofdbestanddeel van uw blog. Wanneer u begint met het promoten van uw blog, zal pijlerinhoud uw lokaas zijn om meer verkeer aan te trekken.

Als je eenmaal je blog hebt opgezet, is de allereerste strategie die je moet implementeren, het creëren van relevante berichten en het vullen van je blog met echt nieuwe, maar toch interactieve informatie.

3. Concentreer u niet te veel op het genereren van inkomsten met uw blog

Veel nieuwe bloggers maken blogs om geld te verdienen. Hoewel het geen kwaad kan om geld te verdienen, kan het plaatsen van te veel banneradvertenties op uw blog uw publiek te veel afleiden. Als er te veel zijn, kunnen ze uw blog er echt lelijk uit laten zien en kunnen ze uw bezoekers zelfs van uw blog weghalen. Denk je nog steeds dat dit een geweldige manier kan zijn om je blog te promoten? Ik wed dat je dat niet doet. In feite moet u zich concentreren op het opbouwen van uw e-maillijst en een gerichte pixellijst. Beiden zullen u helpen te krijgen waar u naar op zoek bent, meer bezoekers en meer geld door uw bezoekers opnieuw te targeten via betaalde advertenties.

4. Onderzoek uw niche en ontdek wie en wat ertoe doet

Een zeer belangrijke stap die u moet nemen voordat u met uw blog begint, is om uw niche grondig te onderzoeken. Je moet alle ins en outs van je niche kennen en weten wie er toe doet, bijvoorbeeld wie de influencers zijn, grote spelers en kleine spelers die op eigen kracht bijdragen aan de niche. U moet een lijst maken van alle concurrerende sites, kanalen, podcasts, influencers, communities en groepen die binnen uw specifieke niche werken. Het is heel eenvoudig met concurrentieonderzoek van SE Ranking.

Door dit te doen, heeft u een groot referentiebestand van al uw concurrenten binnen uw niche. U kunt zien wat ze doen en waarover ze praten en ook alle items die ze te koop aanbieden en producten die populair zijn bij uw publiek.

5. Reik uit naar uw publiek

Zodra je je blog netjes hebt opgezet en geweldige inhoud hebt om je publiek aan te trekken, begin je met het promoten van je blog. Haal de gedetailleerde lijst tevoorschijn van alle influencers, grote spelers en kleine spelers die je hebt gemaakt voordat je je blog start. Houd de kleine spelers goed in de gaten, want die heb je nodig voor blogpromotie. U kunt beginnen met het aanbieden van getuigenissen, casestudy’s of zelfs een blogpost die ze zouden willen publiceren. Het is belangrijk dat je een één-op-één relatie aangaat met de grote en kleine spelers. Door bij te dragen op de sites van andere mensen door commentaar te geven en hun werk op uw blog te delen, zullen ze u gaan herkennen en met u in contact komen.

6. Word een expert in uw niche

Of uw niche nu SEO, digitale marketing, contentmarketing of iets anders is, u moet niet alleen uitgebreide kennis over uw niche verwerven, maar deze ook op een interactieve en boeiende manier presenteren via uw blog. Uw toekomstige publiek wacht om inhoud te lezen die op hen en hun behoeften inspeelt. Het is de kracht van uw schrijven en deskundige analyse die u zullen helpen uw publiek aan te trekken.

7. Plaats opmerkingen

Reageren op blogposts en deelnemen aan verschillende forums en sociale groepen wordt vaak gezien als een manier om backlinks te krijgen. Maar als het goed wordt gedaan, zal zo’n probleem zich niet voordoen. Plaats altijd alleen reacties op blogposts als je iets zinnigs en informatiefs toe te voegen hebt. Zorg ervoor dat u uw eigen naam gebruikt om het te doen, en niet uw merk. Deelnemen aan nichegroepen en invloedrijke communities op sociale media. Presenteer jezelf als autoriteit in je niche en help mensen oprecht. Laat niet zomaar links vallen.

8. Creëer een interactieve gespreksstroom en erken uw lezers

Zorg er bij het maken van inhoud voor dat deze boeiend genoeg is om het publiek aan het praten te krijgen. Uw berichten moeten vragen van uw publiek oproepen en hen aanmoedigen om te reageren of hun eigen soortgelijke ervaringen te delen. Uw publiek kan met u praten via blogopmerkingen of e-mail, zorg ervoor dat u ze erkent en beantwoordt. Dit bevordert de interactie.

9. Verdien geld met uw site

Als het gaat om geld verdienen met je blog, neem dan een proactieve benadering, want het kan organisch verkeer opleveren. Wanneer u een product of dienst op uw site aanbiedt, kunt u uw doelgroep aantrekken. Door een winsttrechter te creëren, genereer je niet alleen meer leads maar genereer je de komende maanden ook veel omzet.

10. Gebruik betaalde of gesponsorde media

Het gebruik van betaalde of gesponsorde media is een haalbare optie en een effectieve strategie voor blogpromotie. Het omvat blogpromotie via Facebook-advertenties, Google-advertenties, gepromote tweets, pre-roll-advertenties op YouTube en nog veel meer. Deze sociale netwerken kunnen ongelooflijk veel verkeer en honderden leads naar uw site brengen.

Wanneer u de hierboven besproken strategieën volgt om uw site te promoten, kunt u niet alleen meer verkeer naar uw site genereren, maar er ook inkomsten mee genereren. Onthoud dat het promoten van een site of blog geen moeilijke taak is. Het kost alleen wat tijd en begrip van wat werkt. Implementeer één strategie tegelijk en zie het verschil.

Bron: Diana Ford